Main Content

Slovenská dvadsaťjednotka rozstrieľala v príprave Arméncov

štvrtok, 6. jún 2019 21:30 | Autor: TASR

Peter Kolesár
Peter Kolesár | zdroj: TASR

Žiar nad Hronom 6. júna (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zvíťazili vo štvrtkovom domácom prípravnom stretnutí nad arménskymi rovesníkmi 6:0. Dva góly na štadióne v Žiari nad Hronom strelili Branislav Sluka aj David Strelec, jeden zásah pridal Ľubomír Tupta a hostia raz skórovali do vlastnej siete.

Pre zverencov Adriana Guľu to bola predposledná previerka pred jesenným štartom kvalifikácie majstrovstiev Európy 2021 tejto vekovej kategórie. V nedeľu 9. júna o 15.00 h nastúpia na neutrálnej pôde v rakúskom Zell am See proti vrstovníkom z Česka.

prípravné stretnutie futbalistov do 21 rokov:

Žiar nad Hronom

Slovensko – Arménsko 6:0 (2:0)

Góly: 15. a 52. Sluka, 53. a 56. Strelec, 41. Tupta, 59. Nazarjan (vlastný). Bez kariet, rozhodovali: Zelinka (ČR) – Hrčka, Jánošík (obaja SR), 1236 divákov

Slovensko: Vantruba (46. Valach) – Vallo, Šulek (64. Baumgartner), Bednár, Sluka (80. Vojtko) – Špyrka (64. Adamec), Pokorný (80. Gamboš), Herc – Kolesár (64. Oravec), Tupta (46. Strelec), Chobot (86. Kvocera)

Arménsko: Aslanjan (58. Melikan) – A. Mkrtčjan, Chačumjan, Nazarjan, Asiljan (58. Chačatrjan)– Melkonjan (80. M. Petrosjan), R. Mkrtčjan, Nadirjan (58. Vardanjan), Movsisjan (58. Nahapetjan) – E. Petrosjan (46. Hovhanisjan), Azizjan (46. Nalbandjan)

hlasy po zápase (zdroj: futbalsfz.sk):

Adrian Guľa, tréner SR 21: "Chlapci pracovali veľmi dobre, užili si zápas. Mali sme dobrý úvod, hrali sme v tempe a v dobrom nasadení, za čo sme boli odmenení gólom. Cez prestávku sme vystriedali a tretí gól Sluku zlomil zápas. Potom už hráčom vychádzali veci aj v náročnejších pozíciách. Fungovali sme ako tím, videli sme kolektívny výkon podporený individuálnou kvalitou. Presadzovali sme sa v krídelných priestoroch, čo je podstatné, ak vám súper zavrie stred ihriska. Nasledujúci zápas s Českom bude úplne iný, potrebujeme dobre zregenerovať a musíme ísť s inou typológiou hráčov na niektorých postoch. Zároveň na nás čakajú iná kvalita a organizácia hry."

David Strelec, autor dvoch gólov SR 21: "Pred druhým polčasom som dostal pokyn ísť na ihrisko a dať góly. V prvom prípade som dostal dobrú prihrávku, išiel som sám na bránku a prekonal som brankára. V druhom prípade som si našiel odrazenú loptu aj so šťastím a poslal som ju pod brvno. Atmosféra v Žiari nad Hronom bola dobrá, fanúšikovia nás podporovali počas celého stretnutia. Zápas proti Česku bude náročný, je to derby, dajú sa očakávať náročné osobné súboje."