Main Content

Chára má stále šancu nastúpiť vo finále play off NHL

štvrtok, 6. jún 2019 15:20 | Autor: Marek Ďaďo

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Na internete sa toho ohľadom zranenia Zdena Cháru z posledného zápasu finálovej série NHL medzi Bostonom a St. Louis napísalo dosť, a otvorene sa hovorí, že pravdepodobne išlo o posledný duel kapitána Bruins v tejto sezóne. Šance na návrat však stále žijú.

Aj keď vyhliadky na Chárov návrat do zostavy Medveďov nie sú bohvieaké, stále je tu možnosť, že by aj napriek zlomenej čeľusti mohol zasiahnuť do niektorého z finálových súbojov. Ako uvádzajú oficiálne stránky NHL, jeho stav doteraz nebol potvrdený.  

Zatiaľ sme sa dočkali iba vyjadrenia trénera Bruins: „Nemám pre vás žiadne nové informácie, ale zajtra vám poviem svoju prognózu,“ povedal Bruce Cassidy po stredajšom tréningu Medveďov. „To je pravdepodobne to najlepšie, čo vám môžem teraz dať.“

Chára s tímom netrénoval, a je takmer isté, že si v piatom zápase nezahrá. „Chára tu nie je (na tréningu), nekorčuľuje, takže sa to preňho stáva ťažším. Vždy hovorím, že chlapci, ktorí korčuľujú sú k tomu bližšie (k nastúpeniu do zápasu),“ reagoval Cassidy na Chárovu tréningovú absenciu. 

Aj napriek tomu, že takmer každý očakáva, že Chára v tejto sezóne dohral, ešte stále nebolo potvrdené, že tomu tak skutočne je. Ak existuje niekto, kto sa je schopný preniesť aj cez takéto zranenie, tak je to práve „Big Z“. 

Súperi zo St. Louis sa však podľa vyjadrení o Cháru vôbec nezaujímajú a plánujú hrať svoju hru aj naďalej. „Musíme byť pripravení bez ohľadu na to, či bude hrať alebo nie. Všetci vieme, aký je Chára tvrdý. Je to bojovník a vôbec by som sa nečudoval, keby hral. Ak však hrať nebude, musíme sa sústrediť a mať rovnaký herný plán,“ uviedol Craig Berube, tréner Bluesmanov.