Main Content

Chelsea hrá hazard s Hazardom

štvrtok, 6. jún 2019 10:19 | Autor: Jakub Vaverka

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Eden Hazard prestupuje do Realu Madrid. Alebo neprestupuje? Raz je to tak, raz inak. Prestupová sága okolo belgického reprezentanta z Chelsea naberá na obrátkach. Situácia sa mení prakticky každý deň.

Komentár Jakuba Vaverku

Eden Hazard odmalička sníval o prestupe do Realu Madrid. Tréner Bieleho Baletu Zinedine Zidane bol jeho hráčskym vzorom v období dospievania. Keď sa prevalilo, že Merengues majú o Hazarda veľký záujem, začalo sa pracovať na jeho odchode z Chelsea.

Londýnčania sa bránili zubami-nechtami a minulý rok sa im podarilo Hazarda udržať. Teraz je situácia iná. Modrí patria medzi najlepšie kluby na svete, ale s Realom Madrid sa momentálne rovnať nemôžu.Navyše, Hazard po finále Európskej ligy proti Arsenalu povedal, že je to pravdepodobne Zbohom. Že pravdepodobne nastal čas na novú kapitolu.

Potom to začalo. Prestupové špekulácie zo všetkých strán. Podľa niektorých zdrojov mal byť Belgičan hráčom Madridu už v úvode júna. Zatiaľ sa tak nedeje. Aj keď ho Real chce a Hazard sa prestupu nebráni, Chelsea nemieni predať svoju najväčšiu hviezdu pod cenu.

Prečo by to aj robila. Los Blancos stavili na to, že Belgičan chce za nich hrať, preto si zrejme myslia, že ho asi získajú aj za menšiu čiastku, ako sa pôvodne očakávalo. Práve prestupová suma je problémom. Chelsea chce 130 miliónov eur, Real Madrid je ochotný zaplatiť maximálne 100 miliónov eur.

Hazardovi o rok končí zmluva a môže odísť zadarmo. Toto leto je posledná šanca pre The Blues na ňom poriadne zarobiť. Na druhej strane, sezóna je veľmi dlhá a ak by Belgičan ostal na Stamford Bridge, nie je vylúčené, že by podpísal novú zmluvu a nakoniec by z odchodu nebolo nič.

Chelsea hrá hazard s Hazardom. Symbolickejšie táto prestupová sága vrcholiť vari ani nemôže.