Main Content

Game of Trippier: Anglický obranca má tieto možnosti

utorok, 4. jún 2019 11:43 | Autor: Timotej Gašper

Kieran Trippier
Kieran Trippier | zdroj: TASR

Špekulácie ohľadom odchodu anglického obrancu naberajú na obrátkach.

Kieran Trippier sa ako odchovanec Manchestru City nedokázal prebojovať do prvého tímu a ešte v roku 2012 odišiel do Burnley. Po istom období sa o jeho služby začal zaujímať Tottenham, kde napokon pravý bek prišiel v lete 2015 za necelých 5 miliónov eur. Prvé dva roky boli primárne v znamení lavičky, keďže na pravom kraji obrany Spurs žiaril Kyle Walker. Robustného a rýchleho obrancu však v lete 2017 kúpil Manchester City, čo otvorili dvere pre nedoceneného Trippiera. Kieran sa prakticky od začiatku sezóny 17/18 usadil v zostave Mauricia Pochettina a za výkony bol odmenený aj pozvánkou od Garetha Southgatea na MS v Rusku 2018. Takmer každý zápas odohral Kieran aj v uplynulom ročníku a postupom času sa začali vynárať prestupové špekulácie, ktorých motívom bol najmä pokročilý vek (28, pozn.) a chuť skúsiť si v kariére niečo nové. Aké má teda Trippier pred letom 2019 možnosti? 

1. Zotrvanie v Tottenhame 

V septembri oslávi Kieran 29.narodeniny a ak sa náhodou nedajbože v sezóne 19/20 zraní, o ďalšom veľkom prestupe môže len snívať. Naopak v tíme M.Pochettina má takmer isté miesto v zostave, Spurs budú hrať Ligu majstrov a anglickému štýlu hry Trippier dokonale rozumie. Vcelku povedané, ak zotrvá v Londýne, určite to nebude príznak stagnácie.

2. Odchod do Talianska 

Prvá liga mimo Anglicka, s ktorou sa začal 28-ročný pravý energický bek spájať, bola práve Serie A. Trippier sa hodí do formácie na štyroch aj na troch obrancov a je zvyknutý na dynamiku hry. Problém mu zároveň nerobí ani fyzická náročnosť, čo by mu v konečnom dôsledku dávalo v Taliansku veľkú výhodu. Nedávno sa písalo o interese Interu, no len začiatkom týždňa sa v správach objavil aj Juventus, ktorý pomaly zháňa alterantívu v prípade, že Manchester City získa J.Cancela. Taliansko by teda pre anglického hráča nemuselo byť až takou neznámou, no je otázne, ako sa k tomu postaví Kieran, ktorý v kariére dovedna rodnú hrudu neopustil.

3. Odchod do Španielska 

Do boja o služby skúseného obrancu vstúpili aj kluby z Pyrenejského polostrova. SevillaValenciaa predovšetkým AtléticoMadridmá v pláne zabojovať o zisk húževnatého futbalistu z mesta Bury. Gigant z Wanda Metropolitano zháňa na kraj obrany novú tvár a typologicky sa im Trippier pozdáva, keďže roky v Premier League z neho spravili odolného obrancu, ktorý dokáže dýchať, behať aj hrať za troch. Atléti budú mať k dispozícií slušný obnos peňazí, no napriek tomu sa podľa médií nechystajú ponúknuť za Kierana viac ako 30 miliónov eur, čo môže byť komplikáciou. 

4. Prestup do Manchestru United 

Napokon to nemusí byť ani jedna z vyššie uvedených možností, keďže o Trippiera je veľký záujem aj doma. Manchester United úpenlivo zháňa pravého obrancu a aj keď je v hre viacero mien, Ole Gunnar Solskjaer má byť zaťažený práve na podpise Kierana Trippiera, teda hráča s rozhľadom, skúsenosťami a kvalitou.