Main Content

Van Gaal urazil šéfa Manchestru United: Má nulové futbalové znalosti!

pondelok, 3. jún 2019 13:47 | Autor: Timotej Gašper

Louis Van Gaal
Louis Van Gaal | zdroj: © TASR

Holandský tréner Louis Van Gaal otvorene skritizoval vedenie Manchestru United na čele s riaditeľom klubu Edom Woodwardom. 

Bývalý tréner, ktorý sa za posledné dve desaťročia zaradil medzi najúspešnejších taktikov histórie, sa otvorene obul do svojho bývalého zamestnávateľa, Eda Woordwarda. Holandský lodivod v minulosti viedol aj Barcelonu, Ajax, Bayern Mníchov či holandský národný tím, pričom naposledy sedel práve na lavičke Manchestru United. Za necelé dva roky viedol „Red Devils“ v 103 zápasoch a v sezóne 15/16 sa radoval zo zisku FA Cupu. S odstupom času však 67-ročný bývalý tréner priznal, že vo vedeniach klubov, ktoré viedol, boli diametrálne rozdiely. Na jednej strane vyzdvihol Bayern Mníchov, no v rozhovore pre 11 Freunde zároveň rázne skritizoval Manchester United.

„V Bayerne Mníchov vedú klub ľudia, ktorí sa vyznajú do futbalu a vedia, ako to správne robiť. Toto som na Mníchove vždy veľmi oceňoval. V Manchestri United je to tá druhá strana karty. Ed Woodward bol dosadený na pozíciu šéfa klubu z ekonomického hľadiska biznisu. Je to bývalý bankár a investor, ktorý má nulové futbalové znalosti. Nie je teda v poriadku, ak klub vedú ľudia len z komerčného hľadiska,“ načal v kritickom vyjadrení Louis Van Gaal.

Holandský taktik taktiež v interview narážal na skutočnosť, že vedenie Manchestru United ho vymenilo za Joseho Mourinha aj napriek tomu, že na Old Trafford priniesol trofej FA Cupu. Manchester United sa však neprebojoval do Ligy majstrov, keďže v Premier League skončili „Red Devils“ na 5.priečke, čo bolo taktiež dôvodom na výmenu trénera. „Klubu to nezazlievam, chceli Mourinha a on bol k dispozícií. Jeho angažovanie bolo pravdepodobne aj vecou komercie a biznisu. On vedel vyhrávať trofeje a pre klub ako United je to najdôležitejšie. Fanúšikom v Anglicku je jedno, akým štýlom klub trofej získa, aj keby nehrali ofenzívny futbal,“ doplnil Louis Van Gaal.