Main Content

Novinky z futbalového sveta (23.10.)

nedeľa, 23. október 2011 19:02 | Autor: Martin Gregor

Novinky z futbalového sveta (23.10.)
Novinky z futbalového sveta (23.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Obrat AC

V úvodnom zápase nedeľňajšieho programu Serie A nastúpilo domáce Lecce proti majstrovi z Milána a očakávalo sa, že domáci Červeno- čiernym nebudú dlho vzdorovať.  Opak však bol pravdou, keď sa Lecce ujalo vedenia 3-0 a hostia boli v šoku a v pozícii, keď by na nich nikto nestavil ani deravý groš. Druhý polčas však bol v znamení zverencov Massimilana Allegriho, ktorí vsietili štyri góly a nakoniec vyhrali.

Klasický Ronaldo


Real Madrid včera zvíťazil v Málage presvedčivo 4-0, keď skóroval Gonzalo Higuaín a hetrik si zapísal Cristiano Ronaldo. Keď sa hviezdy Bieleho Baletu opýtali prečo si nezobral loptu zo zápasu na pamiatku domov, tak odpovedal sebe vlastným spôsobom so slovami „ Už nemám doma miesto.“

Šesták sa trafil


Vo včerajšom zápase tureckej Superlig mal zastúpenie aj slovenský futbal. Najvýraznejšie na seba upozornil útočník Bursasporu Stanislav Šesták, ktorý sa trafil do siete konkurenčného Bursasporu, kde pôsobia Marekovia Čech a Sapara a aj Róbert Vittek.

„Betón“ slávil úspech


Vo včerajšom šlágri 9. Kola Primera División nastúpila Barcelona na domácom ihrisku proti Seville, ktorá ešte neprehrala. Zverenci Pepa Guardiolu mali drvivý tlak po celých 90 minút, ale ultradefenzívnu taktiku Južanov nedokázali prekonať. Hviezdou zápasu sa stal gólman hostí Javi Varas, ktorý chytil aj nemožné a v nadstavenom čase zápasu zlikvidoval Messimu penaltu.

Nový kráľ


Dnes sme mali možnosť sledovať prestížnu bitku o Manchester. Miernym favoritom boli domáci Red Devils, ktorí hrali doma, no priebeh zápasu vyvrátil všetky papierové predpoklady. Citizens hrali oveľa lepšie ako United a troma gólmi podkopali sebavedomie družiny Alexa Fergusona. Na zvrat sa už ManU nezmohol a prehral na domácom ihrisku zaslúžene, hanebne a vysoko 1-6.  Manchester tak má nového kráľa- City.