Main Content

Hodnotenia hráčov Liverpoolu na finálový triumf v Lige majstrov

nedeľa, 2. jún 2019 08:58 | Autor: TASR

FC Liverpool
FC Liverpool | zdroj: TASR

Madrid 1. júna (TASR) - Futbalisti FC Liverpool zvíťazili v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2018/2019 nad Tottenhamom Hotspur 2:0. Do vitríny anglického veľkoklubu tak pribudla už šiesta trofej za prvenstvo v Európskom pohári majstrov (EPM), resp. v Lige majstrov. Na tróne pre európskeho klubového šampióna nahradili Real Madrid.

Liverpool vystúpil na vrchol prvýkrát od pamätného istanbulského finále v roku 2005, z prestížnej trofeje sa radoval aj v sezónach 1976/77, 1977/78, 1980/81, 1983/84. "The Reds" nechali zabudnúť na dve predchádzajúce finálové prehry, keď v roku 2007 v Aténach prehrali s AC Miláno 1:2, resp. minulý rok v Kyjeve s Realom Madrid 1:3.

hlasy (zdroj: DPA, UEFA):

Alisson Becker, brankár Liverpoolu: "Toto je splnenie detského sna. Niečo neuveriteľné. Sme šťastní a budeme oslavovať."

Divock Origi, autor gólu Liverpoolu: "Niečo úžasné a špeciálne. Hrali sme proti veľmi silnému súperovi, ale aj my sme veľmi silní. Vo futbale sa všetko dokáže rýchlo otočiť."

Mohamed Salah, autor gólu Liverpoolu: "Každý je teraz šťastný. Som rád, že som hral v druhom finále za sebou a konečne som odohral 90 minút. Každý z nás dnes vydal zo seba to najlepšie. Neboli tu skvelé individuálne výkony, ale hrali sme ako jeden tím. Každý jeho člen bol neuveriteľný. Od budúcej sezóny budeme mať VAR, ja už ho mám teraz rád. Kariére som obetoval veľa, prišiel som z dediny do Káhiry a je neuveriteľné, čo som ako Egypťan dokázal."