Main Content

Kužmová je v 3. kole Roland Garros. Pomohol jej skreč súperky

štvrtok, 30. máj 2019 07:00 | Autor: TASR

Viktória Kužmová
Viktória Kužmová | zdroj: TASR

Paríž 30. mája (TASR) - Slovenskej tenistke Viktórii Kužmovej parížska antuka sedí. Vlani zaznamenala na Roland Garros prvé víťazstvo v hlavnej súťaži na grandslamovej pôde, keď vyradila šampiónku z roku 2010 Talianku Francescu Schiavoneovú.

V stredu premiérovo postúpila do 3. kola podujatia veľkej štvorky. Nad Holanďankou Kiki Bertensovou viedla v prvom sete 3:1 a 40:15, keď nasadená štvorka zápas skrečovala pre nevoľnosť.

"Hrala som s ňou predtým už dvakrát, taktiku sme preberali s trénerom Mišom Mertiňákom pred zápasom. Vedeli sme, čo sa dá od nej očakávať. Snažila som sa hrať svoju hru ako v Dubaji, keď som ju zdolala. Alebo podobne ako v Miami v prvom úspešnom sete - tlačiť sa dopredu, do kurtu, neponáhľať sa, radšej udržať o dve-tri lopty viac cez krížne údery. Je to nepríjemná súperka, veď je v Top 10. Zvíťazila v antukovej sezóne na významných turnajoch. Vedela som, že to bude veľmi ťažké," povedala Kužmová pre web www.starsforstars.eu

Slovenka si najprv ani nevšimla, že Holanďanke je zle a preto. Súperka napokon zápas skrečovala. "Je mi ľúto, že ten zápas skončil takto. Dúfam, že sa čím skôr bude cítiť lepšie. Úprimne povedané, najprv som si vôbec nič nevšimla, či jej niečo je, snažila som sa sústrediť na seba. Ale zrazu som sa otočila, išla som podávať a ona tam nebola. Sedela na lavičke a už som vedela, že je nejaký problém. Potvrdili mi to aj doktori, ktorí prišli na kurt," dodala Kužmová. V 3. kole ju čaká nasadená dvadsaťšestka Britka Johanna Kontová.