Main Content

OFICIÁLNE: Eden Hazard urobil rozhodnutie o svojej budúcnosti v Chelsea

štvrtok, 30. máj 2019 10:05 | Autor: Timotej Gašper

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Po mesiacoch špekulácií sa o svojej budúcnosti konečne vyjadril aj samotný belgický reprezentant, ktorý potvrdil odchod z londýnskeho klubu.

Eden Hazard prišiel do Chelsea v lete 2012 a v jej drese odohral 352 zápasov s bilanciou 110 gólov a 92 asistencií. Posledný zápas vo farbách „The Blues“ odohral takmer naisto Eden v stredu, kedy sa Chelsea stretla vo finále Európskej ligy s konkurenčným Arsenalom. Belgický 28-ročný ofenzívny ťahúň bol opäť dôležitou osobnosťou na ihrisku a výrazne sa pričinil na výsledku 4:1 v prospech klubu zo Stamford Bridge. 

Otázka, ktorá lámala hlavu drvivej väčšine fanúšikov, bola budúcnosť Edena Hazarda. V médiách sa už mesiace písalo o jeho istom odchode do Realu Madrid, no hráč, klub aj agent ostávali nestranní. Ľady mlčania sa však pohli po finále Európskej ligy a Eden pre oficiálnu stránku Chelsea potvrdil, že prišiel čas na novú výzvu. „Bolo to dobré finále. V prvom polčase sa hralo mierne pod stresom, keďže oba tímy vedeli, že sa jedná o finále. Akonáhle Oli (Giroud, pozn.) skóroval, začala sa pre nás skvelá noc. Mali sme skvelý druhý polčas, vypracovali sme si šance a premenili ich na góly. Som veľmi šťastný, že môžem dvihnúť nad hlavu trofej s mojimi spoluhráčmi,“ načal bezprostredne po zápase 28-ročný Belgičan. 

Pre Edena Hazarda to bola už šiesta trofej od príchodu na Stamford Bridge, pričom zároveň druhá trofej Európskej ligy. „Máme káder, ktorý ak zapne, bojujeme jeden za druhého. Dnes sme ukázali našu mentalitu a táto trofej je skvelá pre hráčov, trénera i pre zamestnancov klubu.“ Na konci pozápasového rozhovoru sa Eden taktiež konečne oficiálne vyjadril k svojej budúcnosti, kde oznámil takmer istý prestup. „Ešte stále neviem naisto. Ale myslím, že už o pár dní to bude hotové. Môj dnešný cieľ bola trofej a tak som bol nastavený. Rozhodnutie padlo už pred dvoma týždňami a tak ako fanúšikovia, aj ja stále čakám, lebo je to o dvoch kluboch, už nie o mne. Myslím si, že toto je zbohom, prišiel čas na novú výzvu,“ zakončil Eden Hazard.