Main Content

VIDEO: Hviezdy F1 pobavili na tlačovke diskusiou o MS v hokeji

Nedeľňajšiu Veľkú cenu Monaka s prehľadom ovládol britský pilot Lewis Hamilton, ktorý za sebou nechal o vyše 2 sekundy na druhej priečke Nemca Sebastiana Vettela a o vyše tri Fína Valteriho Bottasa. Práve pre Bottasa bola nedeľa výnimočná, pretože Fínsko hralo večer finále majstrovstiev sveta v hokeji proti Kanade, čo bola pre celú krajinu na severe Európy veľká udalosť. Táto téma preto padla aj počas tlačovky po pretekoch.

,,Valtteri, dnes je hokejová noc. Môžete sa tak zbaviť sklamania z pretekov. Ak Lewis nemá na večer plán, môžete zápas pozerať spoločne," navrhol pretekárom jeden z novinárov. 

Hamilton pravdepodobne úplne nepochopil okolnosti a najprv poznamenal, že s Bottasom určite hokej hrať nebude. 

,,Uff, nie som si úplne istý, či sa bude chcieť Lewis pripojiť. Na izbe mám 8 kamarátov z Fínska. Oni už pijú asi 3 dni," reagoval Bottas.

Hamilton odvetil: ,,S Fínmi určite nemôžem držať krok."

Do diskusie sa následne pripojil aj Sebastian Vettel, ktorého Nemecko vypadlo na turnaji vo štvrťfinále s Čechmi: ,,Mimochodom počul som hasičov, keď sme sem prichádzali. Si si istý, že ten apartmán tam stále je? Dúfam, že Fíni vyhrajú. Potom ťa možno nepustia do Kanady,"dodal Vettel trefne, nakoľko najbližšia Veľká cena F1 sa koná práve v kolíske hokeja.