Main Content

VIDEO: Totálny trapas v priamom prenose: Skúsený český tréner po zápase nevedel, že jeho tím vyhral

V prvom stretnutí baráže o najvyššiu českú futbalovú ligu zvíťazila MFK Karviná nad druholigistom FC Vysočina Jihlava 2:1. Gólový účet zápasu otvoril v 7. minúte po rýchlom prieniku slovenský stredopoliar Dávid Guba, ktorého obrana hostí nestihla zastaviť. Odveta je na programe v nedeľu. 

Poriadneho trapasu sa po stretnuti dopustil skúsený tréner víťaznej Karvinej František Straka, ktorý v deň zápasu oslávil 61. narodeniny. Straka si totiž v pozápasovom rozhovore naozaj myslel, že stretnutie skončilo remízou 2:2. Prvá odpoveď kormidelníka Karvinej na otázku reportéra ako ho uspokojila tesná výhra odpovedal: "Víťazstvo? To asi ťažko, nie?"

Straka si totiž mýlne myslel, že rozhodca uznal gól Zoubeleho z 84. minúty, ktorý ale kvôli ofsajdu správne nebol uznaný. Po chvíli mlčania začal kouč Karvinej hodnotiť barážové stretnutie: "No takže ... Zápas to bol veľmi vyrovnaný. Dá sa povedať, že Jihlava ukázala svoju silu. My sme bohužiaľ našimi chybami dostali súpera na koňa. Viacmenej to bol aj herný kŕč, pretože sme nehrali to, čo sme chceli." Straka si ale stále myslel, že zápas skončil remízou. Až na konci rozhovoru trénerovi Karvinej tretia osoba rázne vysvetlila, že jeho tím zvíťazil 2:1 a skúsený český stratég si spokojne vydýchol.