Main Content

Slovan bude hrať najvyššiu súťaž. Medzi elitu sa prebojovať nemusí

utorok, 28. máj 2019 11:44 | Autor: Jakub Vaverka

Hokejisti HC Slovan
Hokejisti HC Slovan | zdroj: TASR

Všetkým zainteresovaným bolo od začiatku jasné, že ak sa Slovan jedného dňa vráti do extraligy, bude automaticky patriť do najvyššej súťaže.

Včera večer Slovan Bratislava informoval verejnosť o tom, že po siedmych ročníkoch končí v Kontinentálnej hokejovej ligy. Belasí nemajú dostatočné finančné prostriedky na to, aby v druhej najsledovanejšej hokejovej lige sveta pôsobili aj v sezóne 2019/2020.

Kluboví predstavitelia taktiež ohlásili, že sa vracajú do slovenskej extraligy, ktorá nesie meno Tipsport liga. V nasledujúcom ročníku budú patriť medzi ligovú elitu. Vo veľkom priaznivci z rôznych kútov Slovenska riešia fakt, prečo Slovan bude hrať extraligu, keď iné kluby, ktoré z nej odišli, museli začínať v tretej najvyššej lige.

Slovan Bratislava
Slovan Bratislava | zdroj: TASR

Spomínajú sa prípady Martina či Skalice. Avšak, tieto celky skončili v Tipsport lige kvôli finančným problémom a bankrotu. Slovan Slovensko opúšťal ako šampión. Čo je ale podstatnejšie, Belasí vtedy uzavreli s vedením ligy dohodu, že keď sa jedného dňa vrátia, budú patriť medzi elitu.

Diskusie preto nie sú na mieste. Slovan má jasne stanovené podmienky. Neodchádzal kvôli finančným problémom, odchádzal, aby reprezentoval Slovensko vo vtedy rozvíjajúcej sa KHL. Naposledy, keď hral slovenskú najvyššiu súťaž, stal sa majstrom ligy.