Main Content

V záverečnej nominácii Anglicka na finále Ligy národov viacero prekvapení

utorok, 28. máj 2019 11:42 | Autor: TASR

Futbalisti Anglicka
Futbalisti Anglicka | zdroj: TASR

Londýn 28. mája (TASR) - V záverečnej nominácii anglickej futbalovej reprezentácie na finálový turnaj Ligy národov v Portugalsku figuruje aj kanonier Harry Kane, ktorého uplynulé týždne trápilo zranenie členka.

Naopak, na súpisku sa nezmestili jeho spoluhráči z Tottenhamu Harry Winks a Kieran Trippier.

Tréner "Albiónu" Gareth Southgate zúžil v pondelok káder z 27 na konečný počet 23 hráčov. Okrem dvojice "kohútov" sa do neho nedostali ani James Ward-Prowse a Nathan Redmond zo Southamptonu. Jeho súčasťou zostáva kapitán Kane, ktorý nehral od apríla, keď si v úvodnom dueli štvrťfinále Ligy majstrov proti Manchestru City poškodil väzy v členku. Dvadsaťpäťročný útočník sa už podľa svojich slov zotavil zo zranenia a je pripravený nastúpiť za Spurs v sobotňajšom finále Ligy majstrov proti konkurentovi z Premier League Liverpoolu.

Ako informovala agentúra AFP, Winksa obrala o miestenku na finálový turnaj LN operácia slabín. Anglicko nastúpi 6. júna v semifinále Ligy národov v Guimaraesi proti Holandsku.

 

Záverečná nominácia Anglicka na finálový turnaj Ligy národov:

Brankári: Jack Butland (Stoke), Tom Heaton (Burnley), Jordan Pickford (Everton)

Obrancovia: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Leicester City), Joe Gomez (Liverpool), Michael Keane (Everton), Harry Maguire (Leicester), Danny Rose (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City)

Stredopoliari: Dele Alli (Tottenham), Ross Barkley (Chelsea), Fabian Delph (Manchester City), Eric Dier (Tottenham), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Declan Rice (West Ham)

Útočníci: Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Raheem Sterling (Manchester City), Callum Wilson (Bournemouth)