Main Content

VIDEO: Kuznecov mal na svojej izbe dve čiary z bieleho prášku

utorok, 28. máj 2019 09:54 | Autor: TASR

Jevgenij Kuznecov
Jevgenij Kuznecov | zdroj: TASR

Washington 28. mája (TASR) - Ruský hokejista Jevgenij Kuznecov má problém. Video na sociálnej sieti ho zachytilo sediaceho v hotelovej izbe pri stole, na ktorom sú vytvorené dve čiary z bieleho prášku.

Čerstvý bronzový medailista z MS sa bráni, že sa v izbe ocitol náhodou a vyhlásil, že nikdy v živote nebral drogy. Vedenie jeho zámorského klubu Washington Capitals potvrdilo, že udalosť vyšetruje a v súčasnosti zhromažďuje všetky fakty.

Video zavesené na Twitteri zachytáva Kuznecova, ako hovorí k neznámej osobe sediac pri stole, na ktorom sú dve čiary bieleho prášku a zväzok dolárových bankoviek. V 22-sekundovom videu sa ruský hokejista ničoho na stole nedotýka. K videu bol pridaný komentár "teraz je už jasné, prečo Rusko prehralo v semifinále majstrovstiev sveta v Bratislave". Na sociálnej sieti ho medzičasom zmazali, jeho kópie však naďalej kolujú internetom.

Center Washingtonu pre Sport Express povedal, že video je ešte z roku 2018 z Las Vegas po tom, čo Capitals vyhrali Stanleyho pohár. Kuznecov povedal, že išiel za kamarátom na hotelovú izbu. Keď videl drogy a neznáme ženy, zavolal priateľovi a odišiel. "Nikdy v živote som nebral drogy. Môžem sa podrobiť testu a uvidíte, že mi nič nezistia," obhajoval sa.

Hovorca Washingtonu Sergej Kočarov poskytol agentúre AP stanovisko, podľa ktorého je klub v štádiu zhromažďovania faktov a v tejto chvíli nebude video ďalej komentovať. Zástupca komisára NHL Bill Daly uviedol, že liga sa momentálne taktiež nebude k zverejnenému videu bližšie vyjadrovať. "Dozvedeli sme sa o ňom v pondelok popoludní. Viem, že Jevgenij ho už komentoval a že Capitals už k nemu vydali stanovisko. Potrebujeme zhromaždiť viac faktov, aby sme mohli podniknúť ďalšie kroky," citovala AP Dalyho.

Dvadsaťsedemročný Kuznecov bol s 32 bodmi najproduktívnejším hráčom play off v sezóne 2017/2018, v ktorej Capitals vybojovali Stanleyho pohár. V tomto ročníku nazbieral v základnej časti NHL 72 bodov (21+51) v 76 dueloch, v siedmich zápasoch play off pridal gól a päť asistencií. Po vypadnutí Washingtonu v 1. kole posilnil ruskú reprezentáciu na MS na Slovensku, k zisku bronzu prispel šiestimi bodmi (2+4) v desiatich zápasoch.