Main Content

VIDEO: Boston zdolal v prvom finálovom zápase St. Louis, Chára s asistenciou

utorok, 28. máj 2019 08:31 | Autor: TASR

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Boston 28. mája (TASR) - Hokejisti Bostonu Bruins zdolali v noci na utorok v prvom súboji finále play off NHL St. Louis Blues 4:2 a ujali sa vedenia v sérii hranej na štyri víťazné zápasy.

Asistenciou sa na víťaznom góle podieľal Zdeno Chára, slovenský obranca však duel nedohral a tesne pred koncom odišiel do kabíny. Kapitán Bostonu utrpel tržnú ranu na predlaktí po nastrelení pukom.

Na ľade v TD Garden odštartovali finále lepšie hostia, do vedenia ich dostal Brayden Schenn v 8. minúte. Na začiatku druhej tretiny zvýšil Vladimír Tarasenko na 2:0, no potom prišli chvíle Bostonu. Connor Clifton znížil na rozdiel gólu a o desať minút po jeho zásahu vyrovnal Charlie McAvoy. V tretej tretine dokonal obrat Sean Kuraly a definitívnu poistku pridal gólom do prázdnej bránky Brad Marchand.

Kapitán "medveďov" Chára strávil na ľade 19 minút a 38 sekúnd, na bránku vyslal jednu strelu, a rozdal dva "hity". V závere však dostal pukom do predlaktia a s krvavou ranou a bolestivým výrazom v tvári opustil ľad.

Záverečné boje o Stanleyho pohár pokračujú druhým duelom v noci na štvrtok opäť na ľade "medveďov".

prvý zápas finálovej série play off NHL (o Stanleyho pohár) /na štyri víťazstvá/:

BOSTON BRUINS - ST. LOUIS BLUES 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)
Góly: 23. Clifton (Kuraly, Nordström), 33. McAvoy, 46. Kuraly (Acciari, Chára), 59. Marchand – 8. Schenn (Schwartz, Bouwmeester), 21. Tarasenko (Schenn). Rozhodovali: Kozari, Sutherland – Racicot, Devorsk, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 17.565 divákov.