Main Content

Roland Garros: Kužmová postúpila do 2. kola, čaká ju Bertensová

pondelok, 27. máj 2019 14:04 | Autor: TASR

Viktória Kužmová
Viktória Kužmová | zdroj: TASR

Paríž 27. mája (TASR) - Slovenská tenistka Viktória Kužmová sa rovnako ako vlani prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

V úvodnom kole si na parížskej antuke poradila s domácou Francúzkou Alize Cornetovou 6:4, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude štvrtá nasadená Holanďanka Kiki Bertensová, s ktorou má bilanciu 1:1. Vo februári ju zdolala na turnaji WTA v Dubaji a po prvý raz získala skalp hráčky z elitnej svetovej desiatky.

Kužmová v úvode zápasu s Cornetovou výborne returnovala, trikrát prelomila Francúzkino podanie a vybudovala si náskok 5:2. Slovenka hrala rýchlo a agresívne, vychádzali jej aj stopbaly, ktoré sú v antukovej sezóne jej veľká zbraň. Cornetová v ďalších minútach znížila na 4:5 a v desiatom geme mala k dispozícii brejkbal, Kužmová ho však odvrátila a zisk prvého setu následne spečatila dvoma esami.

Na začiatku druhého dejstva po dvoch brejkoch odskočila Cornetovej na 4:1. Za stavu 4:3 odvrátila vďaka trom winnerom tri brejkbaly a prvý vzájomný zápas s Francúzkou už dotiahla do úspešného konca. V deviatom geme premenila pri podaní Cornetovej v poradí druhý mečbal a vyslúžila si potlesk publika, ktoré ocenilo jej atraktívnu, útočnú hru.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Alize Cornetová (Fr.) 6:4, 6:3
Kiki Bertensová (4-Hol.) - Pauline Parmentierová (Fr.) 6:3, 6:4