Main Content

Fantastická Kučová, Slovenka v prvom kole nečakane vyradila Kuznecovovú

nedeľa, 26. máj 2019 16:07 | Autor: TASR

Kristína Kučová
Kristína Kučová | zdroj: © TASR

Paríž 26. mája (TASR) - Slovenská tenistka Kristína Kučová sa prvýkrát v kariére prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros.

V úvodnom kole v pozícii kvalifikantky nečakane zdolala parížsku šampiónku z roku 2009 Rusku Svetlanu Kuznecovovú 6:4, 6:2. Kučová získala jeden z najcennejších skalpov v kariére, Kuznecovová je bývalá svetová dvojka. Ďalšou súperkou Slovenky bude víťazka súboja medzi druhou nasadenou Češkou Karolínou Plíškovou a Američankou Madison Brengleovou.

Kučová sa nezľakla súperky zvučného mena a od úvodu zápasu držala s Kuznecovovou krok. Vo výmenách držala Rusku ďaleko za základnou čiarou, viackrát ju zaskočila precíznymi stopbalmi. Za stavu 3:3 prelomila podanie Kuznecovovej, keď loptička z jej rakety dopadla presne na zadnú lajnu a Ruska už nestačila zareagovať. Výhodu brejku pretavila Kučová v zisk prvého setu. Na začiatku druhého dejstva čelila Slovenka dvom brejkbalom. Odvrátila ich však, vyrovnala na 1:1 a v ďalších minútach úplne ovládla dvorec. Vďaka agresívnej hre s množstvom winnerom dvakrát zobrala Kuznecovovej servis, vybudovala si náskok 4:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca.

 

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Kristína KUČOVÁ (SR) - Svetlana Kuznecovová (Rus.) 6:4, 6:2