Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po semifinále Kanada - Česko

sobota, 25. máj 2019 22:17 | Autor: TASR

Anthony Cirelli a Pavel Francouz
Anthony Cirelli a Pavel Francouz | zdroj: TASR

Bratislava 25. mája (TASR) - Vo finále 83. majstrovstiev sveta sa stretnú hokejisti Fínska a Kanady. V sobotňajšom druhom semifinálovom súboji v Bratislave zvíťazili Kanaďania nad Českom jednoznačne 5:1.

Zámorský tím využil slabší deň súpera a v prvých dvoch tretinách si vybudoval rozhodujúci trojgólový náskok. Ten v tretej dvadsaminútovke ešte poistili kapitán Kyle Turris a obranca Thomas Chabot. Česi dokázali prekonať skvele chytajúceho Matta Murrayho až v závere za rozhodnutého stavu, na 1:5 znížil Tomáš Zohorna. Kanaďania postúpili do finále po dvoch rokoch, zlato získali naposledy na MS 2016 v Rusku.

Finále na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave je na program v nedeľu o 20.15 h, súboj o bronz Rusko - Česko sa začne o 15.45 h.

Hlasy po zápase (TASR, mixzóna):

Kyle Turris, kapitán a strelec štvrtého gólu Kanady: "Bol to predovšetkým výborný tímový výkon. Zišla sa tu skupina technicky zdatných hráčov, ktorí sa bavia hokejom. Vo finále proti Fínom to bude ťažký duel, hrajú veľmi dobre, zdolali nás v prvom zápase na šampionáte. My sme úspešní preto, že hráme ako tím, snažíme sa každým zápasom zlepšovať. Verím, že to potvrdíme v nedeľu."

Sean Couturier, útočník Kanady: "Ťažký zápas. Na začiatku sme súperovi dopriali dve presilovky, potom sme sa rozbehli a hrali už disciplinovanejšie. Dokázali sme využiť naše šance a Murray nás v dôležitých momentoch svojimi zákrokmi podržal. Každým zápasom sa zlepšujeme, držíme sa nášho systému. Proti Fínom to bude náročný duel, hrajú ofenzívny hokej, vedia využívať svoje šance. Musíme byť solídni v defenzíve, trpezliví a ak sa dostaneme do streleckých príležitostí, musíme ich premeniť."

Tomáš Zohorna, autor jediného gólu ČR: "Zápas bol vyrovnaný, v niektorých úsekoch sme boli aj lepší. Rozhodlo, že sme urobili chyby v obrane, Kanaďanov sme nechávali nepokrytých a dávali nám góly do prázdnej bránky."

Jakub Voráček, kapitán ČR: "Vytvorili sme si šance, mali sme tutovky, ale nedali sme gól. Zdá sa mi, že v semifinále je to stále rovnaké. Až doteraz nám to tam padalo, ale dnes nie."

Miloš Říha, tréner ČR: "Kanaďania nás zdolali našimi chybami. Zo všetkého, čo mali, dali gól. Otvorili sme im predbránkový priestor, čo sme nechceli. Tretí gól bol zlomový, pred ním sme urobili obrovskú chybu. Striedaním brankárov sme chceli dať mužstvu impulz, čo sa ale nepodarilo."