Main Content

Udrží sa Tuchel napriek zbabranému záveru sezóny na poste kouča PSG? Vo futbale sa veci menia zo dňa na deň

sobota, 25. máj 2019 11:51 | Autor: TASR

Thomas Tuchel
Thomas Tuchel | zdroj: TASR

Paríž 25. mája (TASR) - Tréner futbalového klubu Paríž St. Germain Thomas Tuchel verí, že aj napriek nevydarenému záveru ročníka 2018/2019 bude pri tíme pokračovať aj v nasledujúcej sezóne.

Futbalisti PSG síce obhájili ligový titul so suverénnym 16-bodovým náskokom, no v ostatných súťažiach svoje ambície nenaplnili. V Lige majstrov nestačili v osemfinále na Manchester United, hoci mali po úvodnom víťazstve 2:0 na Old Trafford postupové karty vo svojich rukách. Na domácom štadióne však "červeným diablom" podľahli 1:3, keď postupový gól hostí strelil Marcus Rashford až vo 4. minúte nadstavenia z jedenástky. PSG sa predčasne porúčal aj z francúzskeho Ligového pohára, v ktorom vo štvrťfinále nestačil na Guingamp (1:2).

V posledných desiatich dueloch si Tuchelovi zverenci pripísali len tri víťazstvá a prehrali aj vo finále Francúzskeho pohára s Rennes 2:3 po jedenástkovom rozstrele. Nemecký tréner však zostáva aj napriek nevydarenému záveru pozitívne naladený. "Myslím, že môžem povedať, že budem trénerom PSG aj v nasledujúcej sezóne. Vo futbale sa však veci menia zo dňa na deň. Úprimne, začínate ma celkom znepokojovať. Neustále sa ma na to pýtate a mám pocit, že ste informovaní lepšie ako ja. Mal by som sa báť?," pýtal sa Tuchel novinárov.

Na tlačovej konferencii sa bývalý tréner Mainzu a Borussie Dortmund posťažoval na úzky káder, no prezradil aj plány do budúceho ročníka: "Musíme byť nekompromisní a pracovať od úplného úvodu sezóny. Naše rozhodnutia musia byť konzistentné a celý klub musí držať spolu."