Main Content

San Jose v obrovských problémoch. Najväčšie hviezdy tímu sú zranené

pondelok, 20. máj 2019 13:43 | Autor: Marek Ďaďo

Hokejisti San Jose Sharks
Hokejisti San Jose Sharks | zdroj: TASR

Žraloci zo San Jsoe doslova pohoreli v nedeľnom zápase proti St. Louis Blues, kedy prehrali rozdielom triedy 0:5. Bluesmani sa ujali vedenia v sérii 3:2 a sú už iba krok od postupu do finále Stanley Cupu. Sen San Jose sa pomaly rozplýva, ale tu sa ich problémy zďaleka nekončia - veľké hviezdy tímu sa zranili v najhoršom možnom čase.

V piatom zápase finálovej série západnej konferencie sa zranili hviezdni hráči - JoePavelski, ErikKarlsson a pravdepodobne aj Tomáš Hertl. Poslední dvaja menovaní nenastúpili do tretej tretiny, ale je možné, že sa v šiestom zápase opäť ukážu na ľade. Komplikovanejšie by to malo byť s kapitánom Sharks, Joeom Pavelskim.

Počas jeho prvého striedania v tretej tretine zinkasoval tvrdý bodyček od Alexa Pietrangela a veľmi pomaly putoval na striedačku. Tam sa však dlho nezdržal a ihneď postupoval do útrob štadióna. Po zvyšok zápasu sme už Pavelskeho nevideli.

Čo sa týka Erika Karlssona, ten neodohral ani predchádzajúci zápas a je dobre známe, že ho počas celej sezóny trápili viaceré zdravotné ťažkosti. Tomáš Hertl v stretnutí nepokračoval zrejme kvôli zákroku Ivana Barbaševa.

To však nie je pre všetko - útočník Joonas Donskoi vynechal až 12 minút z tretej tretiny. Vrátil sa až na posledné 4 minúty duelu, ale to na výsledku samozrejme nič nezmenilo. Tréner Žralokov, Peter DeBoer, sa k zdravotnému stavu svojich zverencov doposiaľ nevyjadril. Pokiaľ by bolo v nasledujúcom stretnutí San Jose ochudobnené o týchto hráčov, postup do finále by mohol byť považovaný za utópiu.