Main Content

Je reálny príchod Kaapa Kakka do Chicaga Blackhawks?

pondelok, 20. máj 2019 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Kaapo Kakko
Kaapo Kakko | zdroj: TASR

Kaapo Kakko komplikuje prácu ľuďom, ktorí sa venujú vstupnému draftu do NHL. Tohtoročnou jednotkou totiž mal byť Američan Jack Hughes, ale mladý Fín krátko pred ceremóniou mieša karty ako už dlho nik.

Zhrňme si fakty. Draft do NHL 2019 hostí kanadské mesto Vancouver. Ako prvá organizácia si ťahá New Jersey Devils, nasleduje New York Rangers a tretie v poradí je Chicago Blackhawks. Ani jeden z týchto tímov, možno s výnimkou Jazdcov, nečakal, že si bude vyberať tak skoro.

Všetky tromfy majú v rukách Diabli. Môžu sa rozhodnúť, či zvolia skvelého Američana Jacka Hughesa alebo vynikajúceho Fína Kaapa Kakka. Pokojne si môžu vybrať aj niekoho iného, ale to je vylúčené. Na 90% si vyberú Hughesa.

Jednak sa na to pripravujú odkedy zistili, že vyhrali draftovú lotériu a okrem toho, potrebujú šikovného centra ako soľ. Hughes je center, Kakko je krídlo. Samozrejme, NDJ si možno vyberú aj Fína. Aj to je ale málo pravdepodobné.

Kaapo by sa teda sťahoval do New Yorku. Tu podľa zámorských webov môže do celej veci vstúpiť Chicago Blackhawks. Jastraby si berú hráča z pozície číslo 3, kde sa ale nenachádza mladík, ktorý by mal už teraz hviezdny status.

Špekuluje sa o tom, že Hawks pripravujú pre Rangers ponuku. Výmenu draftového výberu spolu s jedným z „hotových“ hráčov, ktorých majú k dispozícii. To by znamenalo, že ako druhé by si vyberalo Chicago.

Blackhawks zostúpili zo svojich pozícií, ktoré si v uplynulej dekáde vydobyli. Získanie Kaapa Kakka, prípadne Jacka Hughesa by bolo pre ich organizáciu veľkou vzpruhou. Navyše, z tretieho miesta sa nevyberá slabý hráč, len možno nie tak medializovaný.

Generálny manažér Chicaga Bowman má za sebou mnohé zaujímavé zákulisné ťahy a niet pochýb o tom, že aj teraz uvažuje, ako by to mohol urobiť.

Na druhej strane, je témou na diskusiu, do akej miery je reálne, že Devils alebo Rangers budú ochotní prísť o možnosť získať jedného z dvojice Hughes – Kakko.