Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po výhre nad Veľkou Britániou

nedeľa, 19. máj 2019 10:12 | Autor: Filip Chudý

Slovenskí hokejisti
Slovenskí hokejisti | zdroj: TASR

Podľa očakávania sme nemali žiaden problém s najväčším outsiderom našej skupiny. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Denis Godla (6) – Nastúpil na svoj prvý duel na MS, pričom v ňom nemal veľa roboty, keďže britských striel bolo len 17. Navyše ich videl, čo mu uľahčovalo prácu. Snáď jedinú ťažšiu situáciu v stretnutí však nevyriešil…

Andrej Sekera (8) – Skóre otvoril síce so šťastím, ale išiel mu naproti. Vyhlásili ho za hráča zápasu, keďže patril medzi našich najlepších. A to hlavne preto, že nerobil chyby a pomáhal tvoriť naše akcie. Nazbieral tri plusky.

Erik Černák (7) – Aj Sekerov obranný partner má na konte tri plusky, čo je najviac z našich, ale k jeho výkonu máme aj výhrady. Nevyvaroval sa totiž niekoľkých chybičiek, nehovoriac o ďalšom vylúčení na turnaji. Pochválime ho za peknú prihrávku, ktorou vysunul Hudáčka. Bol to náš najvyťaženejší hráč v stretnutí (25:44).

Martin Marinčin (7) – Presadil sa v našej prvej presilovke strelou od modrej, čo bola akási predčasná odmena za jeho početnosť streľby v tomto stretnutí. A hoci jeho minutáž na ľade postupom tretín klesala, svoje miesto si zastal.

Michal Čajkovský (7) – Odohral pohodový duel. V defenzíve nemal veľa roboty, ale prácu, keď bolo náhodou treba, si odviedol. Smerom dopredu sa opäť gólovo presadil, keď ideálne načasoval strelu a našiel si miesto.

Patrik Koch (7) – Umne vysunul Bondru do nájazdu pri našom oslabení. Malé zaváhanie pred bránou pri inkasovanom góle napravil v tretej tretine, keď zblokoval nebezpečné zakončenie Hammonda. Pripísal si navyše dve asistencie. Chválime aj jeho návrat k streleckým pokusom.

Martin Fehérváry (7) – Opäť predviedol spoľahlivý výkon. Keďže jeho partner v obrane hral ofenzívnejšie, zameral sa hlavne na bránenie. Ale tiež nechýbal jeho už tradičný pokus o strieľanú prihrávku pred bránu súpera.

Tomáš Tatar (7) – Po stretnutí s Francúzskom sme Tatarovi a Kochovi vyčítali, že nevystrelili na bránu, teraz mali po päť striel, čo je najviac z našich hráčov. A kým proti Francúzom Tatar nevystrelil, proti Britom hneď v úvodných sekundách. Onedlho na to sa ukážkovo natlačil až pred bránu, z čoho bol nakoniec vlastný gól Veľkej Británie pripísaný jemu.

Libor Hudáček (6) – Pri našom víťaznom presnom zásahu išiel umne za dorážkou. A hoci puk do siete neusmernil, pomohol ho dotlačiť Britom… V prvých sekundách druhej tretiny mal nájazd, aký by sa mal premieňať. V krasokorčuľovaní by síce zaň získal nejaké body za estetiku, ale v hokeji sa rátajú góly… Na vhadzovaniach mal tentoraz aktívne čísla.

Richard Pánik (6) – Aj keď verejnosť dúfala, že po prelomení streleckej smoly na šampionátoch by sa teraz mohlo roztrhnúť jeho gólové vrece, vec sa má tak, že sám naň proti Britom prišil záplaty, keďže nevystrelil ani raz na bránu. Aspoň si pripísal asistenciu pri presnom zásahu Čajkovského.

Ladislav Nagy (6,5) – Bol to preňho oddychovejší duel, keďže trochu mu v ňom poklesla minutáž (11:49). Pri góle Bondru si však stihol pripísať asistenciu a na ľade sa tešil aj z gólu Studeniča. Možno ho trochu šetrili na posledný zápas kariéry…

Michal Krištof (8) – Predviedol vtipnú asistenciu na Marinčina pri našom presilovkovom góle a rovnako sa zviditeľnil aj pri zásahu Studeniča. Presne toto sú tie veci, ktoré od neho chýbali, keď bol v prvom útoku. Pozitívom je tiež to, že vyhral priemerne dve z troch vhadzovaní.

Marián Studenič (7) – V úvode stratil v strednom pásme puk, čím daroval súperovi nájazd. Našťastie išlo o jediné jeho väčšie zaváhanie. Pri strelenom góle ukázal svoje prednosti.

Marko Daňo (5,5) – Pár rokov dozadu bol považovaný za veľkú ofenzívnu nádej slovenského hokeja, ale už dlhotrvajúce trápenie v NHL ho herne zabíja. Z hráča, ktorý mal predpoklady tvoriť dej zápasov, je teraz viac bojovník. Ak nedostane skutočné ofenzívne úlohy v zámorí, bude naďalej len paberkovať. Odchod do Európy by ho teda mohol kariérne vykúpiť. Prečo to spomíname? Lebo sme nečakali, že aj v takomto zápase bude jeho výkon skôr len o zrážaní a clonení pred bránou.

Matúš Sukeľ (7) – Príkladom pre Daňa môže byť Sukeľ, ktorý sa vyhral v Slovane v náročnej KHL a ťaží z toho slovenský hokej. Že je náš najlepší strelec na MS na síce nečakalo, ale za odvedenú prácu si taký status zaslúži. Vhadzovaní proti hráčom Veľkej Británie by však mal vyhrávať viac.

Róbert Lantoši (5,5) – Tentoraz neukázal veľa zo svojej rýchlosti a ťahu na bránu, čo iba potvrdilo fakt, že tretiemu útoku nešla v tomto stretnutí až tak karta. Vylúčenie si tiež mohol odpustiť, hoci sme počas neho skórovali.

Mário Lunter (7,5)Naopak, karta išla poriadne štvrtému útoku, čo je aj Lunterova zásluha, keďže makal každé striedanie, hoci ich bolo len 14. Vybojoval puk za bránou pred prvým gólom.

Dávid Buc (8) – Že mu chutilo od prvých minút ukázal už tým, že skvele asistoval na náš prvý gól. A hoci hral len deväť minút, viackrát sa pokúšal rozvlniť sieť súpera. A buly? Fantázia! Prehral len jedno z deviatich.

Adam Liška (7,5) – Jeho asistencia o betón brankára súpera v oslabení priam spievala. Ukázal tým, že aj energický a bojovný výkon sa môže korunovať technickým a herným umením.

Dávid Bondra(8) – Hneď vo svojom prvom striedaní vybojoval presilovku, dostal sa do nájazdu v oslabení, strelil gól tečom strely Kocha od modrej. Bondra bol proste všade pri každom striedaní. Prečo ho ale tréneri nechali hrať bez sekundy len šesť minút? Keď videli, ako jazdí, mali mu dať väčší priestor.

Tomáš Zigo (bez známky) – Hral menej ako päť minút, preto ho nehodnotíme, ale zápornú bilanciu na buly (33,33 %) proti Britom mu aj tak vyčítame.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon