Main Content

Fínska hviezda verí, že sa stane jednotkou draftu

sobota, 18. máj 2019 10:21 | Autor: Marek Ďaďo

Kaapo Kakko
Kaapo Kakko | zdroj: TASR

Na prebiehajúcich majstrovstvách sveta predvádza Kaapo Kakko obdivuhodné výkony, ktoré idú ďaleko za hranice priemerného 18-ročného mladíka. Na turnaji už stihol zaznamenať 7 bodov za 6 gólov a asistenciu. Samotný Kakko si verí, že by sa mu aj vďaka šampionát mohla podariť nie príliš často vídaná vec.

Kaapo Kakko je jedným z dvoch najlepších hokejistov, ktorých si budú môcť tímy NHL vybrať na júnovom drafte. Fínsky útočník je však pasovaný do pozície draftovej dvojky. Svetový šampionát mu však dáva šancu, aby svojho konkurenta, Američana Jacka Hughesa, prekonal, a postaral sa tak o zriedkavý počin.

Nie je totiž časté, že hráč dlhodobo pokladaný za draftovú dvojku, sa nakoniec stane jednotkou. Samotný Kakko však v svoje schopnosti verí. „Hral som dobre. Nevenujem veľa pozornosti Jackovi Hughesovi a jeho hre, ale som si istý, že som každému ukázal svoje schopnosti a level mojej hry. Pre tímy NHL to nebude ľahká voľba,“ cituje severana portál Sportsnet.

Mladý Fín sa momentálne nachádza na delenej 1. priečke v tabuľke strelcov svetového šampionátu. Na rozdiel od svojho amerického konkurenta, na turnaji boduje. Kakko navyše ukazuje, že je na veľký hokej skutočne pripravený. Má lepšie fyzické parametre ako Hughes, a tie sú v NHL veľmi podstatné. V Hughesov prospech hrá fakt, že je Američan. Tí majú na drafte takmer vždy prednosť pre európskymi hokejistami.

Draftovú lotériu tento rok vyhralo New Jersey Devils. Z druhého miesta si budú vyberať JazdciNew Yorku Rangers. Vedenie Diablov tak čaká neľahká úloha, aby rozhodli, ktorému z mladíkov veria viac. Jedno je však isté - ak by sa mali rozhodnúť podľa výkonov na MS, voľba by padla na Kakka.

„Je skvelé, že ľudí zaujímam. Na tomto turnaji je veľa dobrých hráčov z NHL a je skvelé, že som proti nim dokázal hrať dobre. Dúfam, že budem môcť hrať v NHL,“ povedal nakoniec Kakko.