Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po výhre nad Francúzskom

piatok, 17. máj 2019 20:14 | Autor: Filip Chudý

Slovenská hokejová reprezentácia
Slovenská hokejová reprezentácia | zdroj: TASR

Hoci Slováci odohrali herne najslabší zápas na týchto MS, dosiahli najvyššie víťazstvo. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Patrik Rybár (5,5) – V prvej tretine „stratil“ betón, čo mu nemuselo pridať na jeho pohode. Mal aj dobré zákroky, hlavne Fleury by vedel rozprávať, ale prvý a tretí gól Francúzov boli zrejme riešiteľné, za predpokladu ideálnej pohody. Dvakrát chyboval v rozohrávke pri našich presilovkách, prvýkrát z toho bola šanca súpera, druhýkrát žrď.

Andrej Sekera (6,5) – Už tradične náš najvyťaženejší hráč (23:45) skončil zápas s jednou mínuskou na konte, ale treba uviesť, že skôr robili chybičky jeho spoluhráči okolo neho a on musel hasiť, hoci pri prvom góle súpera to stratou puku začal náš kapitán na súperovej modrej. Pripísal si aj jednu asistenciu a len jednu strelu. Streleckých pokusov mohlo byť z jeho strany viac, pomohol však v presilovkách.

Erik Černák (6,5) – Vyrobil dva fauly na dve minúty, prvý Francúzi potrestali pri avizovanom vylúčení, druhý v presilovke. V defenzíve mal aj zaváhania. Pochválime ho za gól, asistenciu a početnosť streľby (5).

Martin Marinčin (6) – Nevolil vždy správne riešenia, čím si viackrát skomplikoval život na ľade. Paradoxne však má na konte dve plusky, najviac z našich spolu s Tatarom, čiže aspoň z tohto pohľadu to bolo z jeho strany vydarené.

Michal Čajkovský (6) – Striedal skvelé momenty s horšími. Vybojoval presilovku, dal gól, strieľal na bránu, ale tiež niekoľkokrát pozične zaváhal. Je to však srdciar, pričom treba oceniť, že na turnaji „neuletel“ nejakým faulom, čo sa mu v minulosti vedelo stať.

Patrik Koch (6,5) – Na ľade pôsobil absolútne nenápadne, ale za to spoľahlivo. Trochu vyčítame, že neskúšal viac strieľať, veď v úvode turnaja mu to išlo.

Martin Fehérváry (7) – Aj ďalší náš mladý obranca hral spoľahlivo. Nesnažil sa robiť žiadne zbytočné veci navyše, riešil situácie jednoducho a skvelá gólová asistencia pri presnom zásahu Sukeľa je mu odmenou.

Tomáš Tatar (6,5) – Ako sme už spomenuli, spolu s Marinčinom nazbierali ako jediní dve plusky. Tiež získal dve asistencie, hoci obe s prívlastkom druhé. V tomto zápase nepôsobil pred bránou súpera tak gólovo hladne, ako to bolo predtým. Najlepšie o tom hovori štatistika s nula strelami na bránu z jeho hokejky.

Libor Hudáček (7) – Najprv vybavíme negatíva, čiže záporné buly (42,86 %) a občasné straty puku, lenže pozitív bolo viac. Potvrdil, že je náš najlepší center a zrejme aj najtvorivejší hráč na turnaji. Strelil jeden z najkrajších gólov týchto MS, len škoda, že v tretej tretine mal zdravotné problémy.

Richard Pánik (7) – Na svoj prvý gól na MS čakal až 25 zápasov, ale dočkal sa, keď „konečne“ trafil prázdnu bránu. Bilancia 1+2 je najlepšia z našich hráčov, pričom obe asistencie neboli tuctové, ale tvorivé. Vyčítať mu možno len to, že vie hrať ešte s väčšou energiou a zápalom.

Ladislav Nagy (6,5) – Zápas začal dobrou „gólovou“ prihrávkou v končiacej sa presilovke, a hoci Francúzi ju nakoniec prečítali, bol náš prvý dobrý moment. V hre mal ďalšie dobré veci a hlavne strelil gól, čo sa od neho očakáva, čiže primárna úloha splnená. Defenzíve mohol pomôcť o málinko viac.

Michal Krištof (6) – Vypadol z prvej formácie, ale nedemotivovalo ho to, keďže ďalej si hral ti svoje. Lenže stále máme pocit, že je v ňom ešte viac, ako doteraz hlavne smerom dopredu ukázal. Veľký palec hore za úspešnosť na vhadzovaniach (73,33 %). To je plus-mínus číslo, aké chceme vidieť u našich centrov vždy.

Marián Studenič (5,5) – Vybojoval presilovku, ktorá nám rozbehla zápas, hoci Francúzov išlo zrejme právom v tej chvíli roztrhnúť, ale to je ich problém. Náš problém je ten, že krídlo druhej formácie musí byť viac vidieť. A nie mať na konte nula striel a mínusku k tomu.

Marko Daňo (6) – Vysunul do nájazdu Lantošiho a skvele prihral na gól Nagyovi, ale má na to, aby toho bolo ešte viac. Navyše predviedol v hre aj zaváhania.

Matúš Sukeľ (6,5) – Tiež nám vybojoval presilovku a hlavne strelil už „obligátny“ gól na týchto MS. Nielen preto hrá dobrý turnaj. Proti Francúzsku si však vybral (nielen on) aj akoby oddychovú fázu.

Róbert Lantoši (6,5) – Využíval svoju rýchlosť, len treba aj premieňať nájazdy… Aktivitou zabezpečil vylúčenie súpera a bol aj pri našom prvom góle, keď ako „pravák“ naskočil na presilovku, ktorá nám rozbehla stretnutie.

Mário Lunter (6,5)Odviedol výbornú právu pred bránou pri našom góle v oslabení. Aj keď dostal spomedzi našich hráčov najmenší čas na ľade (10:24), keď teda nerátame Ziga, odrobil si ho.

Dávid Buc (7) – Aj Buc odviedol pri našom gólovom oslabení skvelú prácu, navyše Čajkovskému nabil na presný zásah spoza brány. Svoje si odohral a navyše pridal úspešné buly (61,54 %).

Adam Liška (5,5) – Nebol síce až taký viditeľný, ako v predchádzajúcich dueloch, ale úlohy si viac-menej splnil. Mínusku kompenzoval vybojovaním presilovky.

Tomáš Zigo (bez známky) – Naskočil do zápasu po odchode Hudáčka na štyri striedania, preto nehodnotíme.

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon