Main Content

Alexis Sánchez na ceste do Talianska?

piatok, 17. máj 2019 12:40 | Autor: Timotej Gašper

Alexis Sanchez
Alexis Sanchez | zdroj: TASR

Na nepodarené obdobie v Manchestri by mohol Alexis zabudnúť v Taliansku, kde oň prejavila záujem dvojica veľkoklubov. 

Alexis Sánchez prišiel do Manchestru United v januári 2018, pričom mal nadviazať na perfektnú formu a renomé z londýnskeho Arsenalu. Na Old Trafford sa však čilský ofenzívny univerzál nedokázal adaptovať a postupnou stagnáciou sa sám vyradil zo základnej zostavy i najsilnejšej kostry tímu. Za obdobie 16 mesiacov dal 30-ročný Juhoameričan chabých 5 gólov a o jeho poklese vraví aj trhová cena, ktorá sa od jeho príchodu do MUFC znížila zo 70 na 45 miliónov eur. 

Sánchez sa prostredníctvom sociálnej siete ospravedlnil fanúšikom Manchestru United za svoje slabé výkony a dodal, že takto si sezónu určite nepredstavoval. Podporu našiel aj u trénera Ole Gunnar Solskjaera, ktorý vyzdvihol Alexisovu húževnatosť a tvrdú prácu na tréningoch. Napriek všetkému pozitívnemu je pobyt Alexisa na Old Trafford zbytočný, keďže jeho astronomický plat týždenne činí 500 tisíc libier a pre klub je teda oveľa väčšou záťažou ako potešením. S letným prestupovým obdobím tak zároveň prichádza možnosť na „oslobodenie“ čilského krídla, pričom záujem o jeho služby je pomerne veľký. 

Podľa Sky Italia sú najbližšie k jeho podpisu Inter Miláno a Juventus. Talianska verzia Sky k informácií dodáva, že Alexisov agent, Fernando Felicevich, sa už stretol so zástupcami oboch celkov aby prerokovali dostupnosť osobných podmienok. Skúsený agent zastupuje okrem Alexisa aj ostatné čilské hviezdy ako Arturo Vidal či Charles Aranguiz a teda sa vie v tomto biznise obracať. Skúsenosti agenta môžu byť pre Sáncheza zlomové, keďže v aktuálnej forme bude musieť určite pristúpiť na rázne zníženie platu, no ak mu zmluvu ponúkne Inter alebo Juventus, nebude to preňho krok späť. Na rozdiel od Manchestru United, Juventus a pravdepodobne aj Inter si o rok zahrajú Ligu majstrov, čo je lákadlom pre každého hráča.