Main Content

Róbert Lantoši vzbudzuje záujem klubov NHL: Je v hre Edmonton?

piatok, 17. máj 2019 10:40 | Autor: Jakub Vaverka

Róbert Lantoši
Róbert Lantoši | zdroj: TASR

Róbert Lantoši si vďaka výborným výkonom v slovenskej Tipsport lige vybojoval miesto na domácom svetovom šampionáte. K tomu pridáva kvalitné predstavenia na MS a nečudo, že sa jeho meno spája so zámorím.

Róbert Lantoši v Košiciach doposiaľ odohral štyri zápasy, v ktorých si pripísal jednu asistenciu. Jeho bodov mohlo byť aj viac, chýbal mu však kúsok šťastia, rovnako ako celému národnému tímu. Útočník Nitry platí na súperov rýchlosťou a aktívnym napádaním.

Problémy s jeho hrou mali Američania, Fíni, Kanaďania aj Nemci. Keď človek sleduje Lantošiho, netipoval by, že stále hráva najvyššiu súťaž na Slovensku. Draftovaný do NHL nikdy nebol, aktuálne má 23 rokov a jeho budúcnosť je plná otáznikov.

Miesto v Nitre má prakticky isté, veď potvrdzuje svoje kvality v súbojoch so svetovými hviezdami. Otázne však je, či si ho slovenskí vicemajstri budú schopní udržať. Ako sa totiž dozvedáme z rôznych zdrojov, Róbert zaujal na rôznych frontoch.

Jedným z nich má byť aj samotná NHL, čo potvrdil uznávaný novinár Darren Dreger. "Ak pozeráte zápas Kanada - Slovensko, sústreďte sa na slovenského číslo 16 Róberta Lantošiho. Vzbudzuje záujem klubov NHL," napísal v pondelok moderátor z TSN na svojom profile na sociálnej sieti Twitter.

Pod týmto príspevkom sa okamžite začalo vo veľkom diskutovať, pričom debatu podporili aj slovenské médiá, ktoré informáciu prebrali. Mená klubov, ktoré by mali slovenského mladíka sledovať, sú pod rúškom tajomstva. Objavilo sa však meno Edmontonu Oilers.

Potvrdené v tomto momente nie je nič a špekulácie nášmu mladíkov nepomôžu, preto je vhodné, aby sa, rovnako ako jeho spoluhráči, sústredil na ostávajúce zápasy svetového šampionátu. My môžeme len dúfať v to, že po konci hokejovej sezóny budeme o Slovákoch v spojení so zámorím písať čo najviac.