Main Content

Kanada si poradila s Francúzskom, galský kohút však hrýzol

štvrtok, 16. máj 2019 18:41 | Autor: TASR

Kanadskí hokejisti
Kanadskí hokejisti | zdroj: TASR

Košice 16. mája (TASR) - Hokejisti Kanady zvíťazili vo štvrtok vo svojom štvrtom zápase A-skupiny na MS v Košiciach nad Francúzskom 5:2.

O svojom víťazstve rozhodli už v prvej tretine, v ktorej odskočili súperovi na trojgólový rozdiel. Francúzi síce v tretej tretine zdramatizovali duel, ale favorit si napokon triumf poistil ďalšími dvoma gólmi. V priebežnej tabuľke je Kanada na druhej priečke košickej A-skupiny, na konte má 9 bodov. Francúzom patrí 7. priečka so ziskom jedného bodu.

Francúzi nastúpia na ďalší zápas v piatok od 16.15 proti Slovensku, Kanada si v sobotu v rovnakom čase zmeria sily s Nemeckom.

A-skupina (Košice):

Kanada - Francúzsko 5:2 (3:0, 0:0, 2:2)

Góly: 9. Mantha (Theodore, Severson), 11. Nurse (Marchessault, Dubois), 17. Cirelli (Couturier, Reinhart), 49. Mantha, 51. Stone (Marchessault) - 37. Fleury (Chakiachvili, Guttig), 43. Rech. Rozhodovali: Ohlund (Švéd.), Reneau (USA) - Lhotský (ČR), Malmqvist (Švéd.), vylúčení: 5:4 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4519 divákov.

Kanada: Hart - Severson, Nurse, Stecher, Chabot, Myers, Theodore - Stone, Dubois, Marchessault - Reinhart, Couturier, Cirelli - Mantha, Turris, McCann - Joseph, Strome, Jost - Bertuzzi, Henrique

Francúzsko: Hardy - Chakiachvili, Thiry, Gallet, Hecquefeuille, Dame-Malka, Manavian, Janil - Perret, Ritz, Valier - Bozon, Claireaux, Fleury - Treille, Texier, Rech - Leclerc, Guttig, Bertrand

Kanaďania nastúpili do zápasu s cieľom rozhodnúť hneď v úvode a tento scenár sa im darilo napĺňať. Francúzov drtili rýchlymi kombináciami a po prvej dvadsaťminútovke viedli po góloch Anthonyho Manthu, Darnella Nurseho a Anthonyho Cirelliho 3:0. V druhej tretine náskokom uspokojený favorit nebúšil do súpera až s takou vervou, ale kvalitatívny rozdiel medzi oboma súpermi bol viditeľný. Zápas sa zdramatizoval v treťom dejstve. Damien Fleury a Anthony Rech prekonali Cartera Harta a Kanaďanom začalo v tom momente prihárať. Potom však Mantha svojim druhým gólom v zápase vrátil pokoj do radov "javorových listov", o dve minúty neskôr pridal gólovú poistku Mark Stone.