Main Content

Solskjaer poodkryl prestupové ciele Manchestru United

štvrtok, 16. máj 2019 13:50 | Autor: Timotej Gašper

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: TASR

Tréner Manchestru United sa v nedávnom rozhovore jasne vyjadril, aká je v klube situácia a ako by mohlo prebiehať prestupové leto. 

Nórsky tréner Ole Gunnar Solskjaer je v pozícií lodivoda Manchestru United od decembra minulého roku, kedy nahradil kritizovaného Mourinha. I keď spočiatku ťahal Ole skvelú sériu plnú výhier a pozitívnych čísel, aj na neho dopadol akýsi útlm a záver sezóny Manchestru United vôbec nevyšiel. Vedenie, fanúšikovia a istotne i samotný Gunnar Solskjaer sa už nevedia dočkať na začiatok prestupového obdobia, ktoré v Premier League odštartovalo práve vo štvrtok. 

United v tejto sezóne skončili na 6.priečke až 32 bodov za majstrami z Manchestru City a v budúcej sezóne budú teda bojovať v Európskej lige. Keďže ani Solskjaer nedokázal pre „Red Devils“ vybojovať Ligu majstrov, v médiách sa objavilo viacero špekulácií, podľa ktorých chce vedenie ešte pred letom priviesť nového trénera, pričom adeptmi boli aj mená ako Allegri, Conte či Simeone. Všetko však vyzerá tak, že Ole si svoje miesto ustráži, no výsledky v novej sezóne budú záležať od letných prestupov. Je jasné, že tréner má v hlave istú kostru nového United, no vedenie musí vybrať precízne a s rozvahou, keďže v posledných rokoch utratili veľmi veľa peňazí za pomerne veľmi málo muziky. „Musíte mať dá sa povedať špeciálny prístup ako hráč aj človek, ak chcete hrať za Manchester United. Potrebná je kvalita, keďže naši fanúšikovia chcú vidieť len to najlepšie. Samozrejme, chceme sa dvíhať zo sedadiel a vidieť obrancov brániť tak, ako by išlo o život, to je podľa mňa najdôležitejšia vec,“načal Ole o novom tíme. Je teda jednoduché vydedukovať, že prestupová logika Manchestru sa zameria práve na zisk obrancov, pričom v zozname sú mená ako Wan-Bissaka, Koulibaly, Škriniar či de Ligt

„Našou ideológiou a cieľom bolo vždy vychovávať nielen kvalitných hráčov, ale zároveň dobrých ľudí. Myslím si, že najlepší hráči by mali byť aj dobrí ľudia a tak to potom funguje. Na trhu musíme pracovať veľmi pozorne, aby sme vybrali správne posily pre náš projekt, z ktorého sa veľmi teším. Samozrejme viem, že je to obrovská zodpovednosť, no sľubujem, že spravím všetko čo bude v mojich silách!“ukončil motivačný príhovor Ole Gunnar Solskjaer.