Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji s Nemeckom

štvrtok, 16. máj 2019 11:08 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie Slovákov
Hodnotenie Slovákov | zdroj: TASR

Slovenský tím dominoval, no v závere prehajdákal vedenie a prehral, kvôli čomu sa zápas nehodnotí ľahko. Predsa len to však skúsme.

Marek Čiliak (6,5) – Nebolo zrejme jednoduché nastúpiť do brány po tom, čo práve tomuto postup bolo dávané za vinu predošlé stretnutie. Marek ale nesklamal, ba viackrát tím podržal, miestami možno aj nevedomými zákrokmi, no umením brankára je aj vedieť postaviť sa. Aby sme boli úplne fér po predošlých kritikách: Tento zápas nám rozhodne neprehral brankár.

Andrej Sekera (7) – Z úvodu duelu sa zdalo, že nie je dostatočne dôrazný v rozohrávke, no všetko napravil gólom v presilovke, ktorým vyrovnal. Na ľade strávil viac ako 24 minút a bol skutočnou oporou tímu. Možno najlepšie vystúpenie kapitána na turnaji.

Erik Černák (6,5) – Už tradične výborná hra telom. Často sa tlačil až na pozíciu útočníka a v netradičnej úlohe ukázal aj svoje technické zdatnosti. V defenzíve síce potom raz či dvakrát chýbal, no stál tam jeho kolega Sekera, ktorý ho zastúpil. Také sú však jednotlivé úlohy hráčov na ľade a Erik si ich aj v tomto zápase plnil dostatočne.

Martin Marinčin (5) – Už v zápase s Kanadou sme sa v offline priestore zamýšľali, prečo tak dobre hrajúci bek sa ani v pokročilom hokejovom veku výraznejšie nepresadil v NHL a stale je niekde na rozhraní najlepšej ligy sveta a AHL. Je to v detailoch v tých najdôležitejších momentoch a Martin nám to bohužiaľ predviedol v poslednej minúte zápasu. Nadobudnuté sebavedomie a neuvedomenie si stavu a dôležitosti bodu, ho prinútili urobiť vec, ktorú by sme v inom zápase, inej fáze stretnutia ešte možno pochválili. Tentokrát však nemôžeme, lebo nás stála strašne veľa. Tri mínusky v zápase, ktorý prehráme 3:2, hovoria same za seba.

Christián Jaroš (5,5) – Slovensko umiera na krásu. To je reália slovenského hokeja už desaťročia. Christián mohol odohrať kvalitný duel, plniť si svoje úlohy, hrať na oboch koncoch klziska, no v dôležitej chvíli, azda pod dojmom, že na tomto turnaji sme ako hokejová Barcelona, ktorá sa aj z najzapeklitejšej situácie snaží dostať konštruktívne, nevyhodil puk v tom najdôležitejšom momente a Nemci vyrovnali.

Martin Fehérváry (6,5) – Defenzívne odohral veľmi dobrý zápas, chýba mu trochu lepšia strela, inak si však svoju úlohu zastal. Takéto zápasy zoceľujú charaktery a mladí hráči, ako Martin, z nich budú ešte čerpať.

Patrik Koch (5,5) – Patrik dostáva spolu s Čajkovským najmenej priestoru na ľade, preto, keď sa do hry dostane, chce ukázať nejakú nadstavbu. To sa mu stalo osudným, keď sa v útočnom pásme zapojil do kombinácie, no nešťastne trafil hokejkou súpera, z čoho pramenil štvorminútový trest. Gól sme síce nedostali, no počítajú sa aj minuté sily a čas, ktorý sme mohli využiť na gól. Aj tieto detaily sa v konečnom dôsledku počítajú.

Michal Čajkovský (5,5) – Na ihrisko sa dostal len na deväť minút, počas ktorých nesklamal, no ani nezažiaril. Michalovou prednosťou je hra do tela, čo ukázal aj proti Nemcom, chýba však podpora útoku.

Tomáš Tatar (6) – Od začiatku bola prvá formácia nebezpečnejšia ako v predošlom zápase. Dokázala súpera opäť zavrieť v pásme a vypracovať si príležitosti. Tomáš, spolu s Pánikom, strávil na ľade spomedzi útočníkov najviac času a pripísal si dve asistencie pri oboch našich góloch. No aj v tomto zápase svieti pri jeho mene jedno ALE a tým je 0 streleckých pokusov na bránu.

Michal Krištof  (6) – Aj v tomto zápase bol viditeľný viac v defenzíve a pri oslabeniach, ako pri tvorbe nebezpečných útočných akcií. Ako center tretieho útoku by to bolo fajn, no center elitnej formácie by mohol a mal vyprodukovať viac.

Richard Pánik (6) –Za stavu 0:1 mal obrovskú šancu, no trafil len žrď, čím len podčiarkol slabšiu streleckú formu. Snáď sa presadí proti papierovou najslabším tímom našej skupiny.

Ladislav Nagy (6) – Opäť veľmi dobre prepínal z obrany do útoku, odoberal puky, rozvíjal akcie. Jedinou škvrnou ostane vylúčenie v závere, ktoré síce nemecký hráč zrejme prifilmoval, no pri našom vedení sme nemuseli riskovať tvrdou hrou.

Libor Hudáček (7) – Svojou technickou vyspelosťou robil Nemcom problémy od začiatku. Skvelo našliapol v strednom pásme pri našej presilovke a získal výhodu o 2 hráčov. A svoj vypýtaný faul aj potrestal gólom na 2:1. Celkovo sa prezentoval zdravo drzým výkonom, ktorý vniesol do tímu iskru.

Marián Studenič (6) – Do zápasu sa uviedol vylúčením, no potom už to bolo pozitívnejšie. Studenič sa snažil vymýšľať akcie pre svojich spoluhráčov. Mohol byť strelecky aktívnejší.  

Marko Daňo (6) – Výkony Marka Daňa majú pomerne stabilnú krivku, bez väčších výkyvov. Pravidelne hrá aktívne smerom do obrany i pri forčekovaní, no s ofenzívnou produktivitou to nie je najslávnejšie.

Matúš Sukeľ (6) – Pri prvom góle Nemcov nezareagoval na pohyb strelca gólu, potom to už smerom dozadu bolo lepšie, je nutné však povedať, že Nemci boli menej aktívni ako náš tím. Dopredu Matúš ukázal už aj lepšie výkony na tomto turnaji, preto len mierny nadpriemer.

Róbert Lantoši (6)– Svojou rýchlosťou sa snažli narušiť kompaktnosť nemeckej obrany, pýtal si tým fauly. Bol aj strelecky aktívny, keď s tromi strelami si podelil prvé miesto v rámci aktivity našich útočníkov. Pomerne dobrý výkon. Aj ten však zráža konečný rezultát.

Mário Lunter (6)– Snažil sa páliť z každej pozície, hrať jednoducho, presne tak, ako sa naši doteraz prezentovali v celom turnaji. Bol dôrazný pred bránou súpera, nelenil vypomôcť ani obrane. Nesklamal ani tentokrát.

Dávid Buc (6,5) – Prezentoval sa priamočiarosťou, v druhej tretine sa dostal do samostatného úniku, no trafil len konštrukciu brány. Výborne pracoval v predbránkovom priestore. Pridal  na streleckej aktivite oproti minulým zápasom a bolo ho cítiť. Štvrtá formácia opäť hrala nadpriemer a je potrebné ju pochváliť.

Adam Liška (6)– Vypýtal si prvú presilovku našich, opäť hýril aktivitou a ak sa aj našim hokejistom nepodarí vytúžený cieľ, je jedným z dôvodov, prečo budeme musieť hľadať po konci turnaja aj pozitíva. Škoda len, že tentokrát to bolo bez streleckého pokusu.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon

9 - Svetový výkon

8 - Vynikajúci výkon

7 - Dobrý výkon

6 - Mierne nadpriemerný výkon

5 - Mierne podpriemerný výkon

4 - Zlý výkon

3 - Nedostatočný výkon

2 - Otrasný výkon

1 - Katastrofálny výkon