Main Content

Obrovská radosť fanúšikov pod Urpínom: Trojnásobný šampión z Banskej Bystrice sa prihlásil do Ligy majstrov

streda, 15. máj 2019 20:21 | Autor: TASR

HC '05 iClinic Banská Bystrica
HC '05 iClinic Banská Bystrica | zdroj: TASR

Banská Bystrica 15. mája (TASR) - Trojnásobný slovenský hokejový šampión HC '05 iClinic Banská Bystrica sa napokon predstaví v Lige majstrov 2019/2020. Svoju účasť v súťaži potvrdil stredajším podaním prihlášky.

Banskobystričania sa pôvodne chceli štartu v LM vzdať, keďže doterajšia účasť v nej bola pre klub finančne stratová. Napokon však svoj úmysel prehodnotili. "Rozhodnutiu prihlásiť sa do Ligy majstrov predchádzalo niekoľko rokovaní so zástupcami CHL, SZĽH a Tipsport Ligy. Našou snahou pri rokovaniach bolo minimalizovať potenciálnu finančnú stratu, ktorej sme sa v minulej sezóne nevyhli. Dnes môžem potvrdiť, že všetky strany podmienky dohody akceptovali a následne sme podali oficiálnu prihlášku do CHL. Som rád, že rokovania vďaka všetkým zúčastneným stranám dopadli úspešne a po roku v Banskej Bystrici opäť uvidíme konfrontáciu slovenského majstra s európskymi top klubmi," uviedol pre webstránku "baranov" riaditeľ klubu Michal Longauer.

O súperoch Bystrice sa rozhodne 22. mája v Bratislave, keď sa uskutoční žrebovanie základných skupín Ligy majstrov. Banskobystričania účinkovali v súťaži doposiaľ dvakrát, ani raz nepostúpili zo základnej skupiny. Tretí majstrovský titul v rade získali po tom, čo vo finále Kaufland play off Tipsport Ligy 2018/2019 zdolali Nitru 4:1 na zápasy.