Main Content

Guardiola minie v lete stovky miliónov: Koho chce do majstrovského tímu?

streda, 15. máj 2019 13:14 | Autor: Timotej Gašper

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: © TASR

Britské médiá informujú, že Manchester City sa v lete chystá na výrazné posilnenie kádru. 

Aj keď sa zdá, že káder Manchestru City nemá jedinú chybu a tamojší tím je azda najkvalitnejší na svete, podľa médií bude letné prestupové obdobie pre „The Sky Blues“ v znamení nových posíl. Keďže sa špekuluje o viacerých odchodoch, tréner Pep Guardiola chce zareagovať čím skôr a vystužiť káder v dostatočnom predstihu pred začiatkom novej sezóny. Daily Mail vo svojej rannej správe píše, že vedenie dá Guardiolovi ako vždy úplne voľnú ruku a tiež astronomickú finančnú čiastku, aby upravil na svojom tíme každý najmenší nedostatok. 

V hre bude až 200 miliónov libier, čo má byť základná finančná injekcia, ktorá by mala vystačiť na kúpu troch nových hráčov. Ako je u Guardiolu zvykom, nových hráčov si vyberá veľmi precízne a takmer vždy ide o mladú hviezdu s potenciálom a dobrou loptovou technikou. Daily Mail dodáva, že primárne sa španielsky tréner zameria na kúpu obrancu, dvoch záložníkov a pravdepodobne aj na nové krídlo, keďže Leroy Sanéje čoraz bližšie k odchodu. Čo sa týka obrancov, Guardiola si má podľa všetkého vyberať medzi krajným a stredným, čo bude závisieť od stavu obrancov v aktuálnom kádri MCFC. Spomínajú sa mená Harry MaguireBen Chilwell, pričom obaja majú v Premier League skvelú povesť a ich cena by nemala podliezť hranicu 60 miliónov eur. Do záložných radov by mohol už o pár týždňov pribudnúť jeden z trojice Rodri, Houssem Aouar či Tanguy Ndombélé. Rodri je v kádri Atlética považovaný za jedného z najlepších stredných záložníkov sveta a disponuje obrovským potenciálom, čo platí aj o dvojici z Lyonu. 

Ofenzíva Manchestru City hýri najlepšími hráčmi, no Guardiola aj napriek tomu vidí priestor na vystuženie predných radov. Najčastejšie sa píše, že za približne 60 miliónov by sa novou ikonou City mohol stať Luka Jovičz Frankfurtu, no v povedomí je aj Joao Felixz Benficy, ktorého výkupná klauzula činí 120 miliónov eur.