Main Content

Bayern načal rokovania s hviezdou Manchestru City

streda, 15. máj 2019 12:39 | Autor: Timotej Gašper

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: Google

Mníchovský klub sa oficiálne pustil do rokovaní ohľadom možného prestupu ofenzívnej hviezdy anglického šampióna.

V utorok sa počas dňa objavila informácia, podľa ktorej Manchester City umožnil zástupcom mníchovského Bayernu načať oficiálne rokovania o prestupe Leroya Saného. Táto správa pomerne dosť šokovala šíru futbalovú spoločnosť hneď z viacerých dôvodov. Prvým a najčastejšie diskutovaným bol dôvod, prečo chce vlastne Sané opúšťať jeden dvoch/troch najsilnejších tímov sveta dupľom po opätovnom zisku titulu Premier League. Iní sa zas zamýšľali, ako bude Bayern schopní mladého krídelníka s vyššími nárokmi zaplatiť a či mu bude vedieť poskytnúť stále herné miesto v základnej zostave.

Leroy Sané
Leroy Sané | zdroj: TASR

Odpoveďe na tieto otázky existujú aj napriek tomu, že väčšina verejnosti zahodila túto špekuláciu do koša. Nemecký reprezentant má byť podľa zahraničných médií mierne frustrovaný prístupom Pepa Guardiolu, ktorý spravil z 23-ročnej hviezdy dá sa povedať lavičkového hráča. Napriek nie najširšiemu hernému času dokázal Sané v sezóne 18/19 zaknihovať 16 gólov a 18 asistencií, čo je v skutku kvalitná bilancia. Prvým problémom zo strany hráča je teda herná využiteľnosť a tiež fakt, že Leroy odmietol už viacero ponúk na obnovenie svojho kontraktu, ktorý má aktuálne platnosť do leta 2021. Hráč sa podľa všetkého obáva, že po podpise novej zmluvy sa výrazne zvýši jeho eventuálne predajná cena, čo len potvrdzuje špekulácie o tom, že Sané chce odísť z Etihad Stadium. 

The Daily Mail k informácií dodáva, že športový riaditeľ MCFC, Txiki Begiristian, oznámil blízkym kolegom aj priateľom, že klub bude konfrontovaný so Saného predajom už toto leto. Aktuálne trhová cena 19-násobného nemeckého reprezentanta je 100 miliónov eur, no očakáva sa, že vedenie „The Sky Blues“ bude žiadať oveľa viac. Iná alternatíva sa otvára len v prípade, žeby Bavori ponúkli do výmeny jedného zo svojich. Vzhľadom na odhodlanie a finančnú silu Bayernu by nemal byť problém ani s platom.