Main Content

VIDEO: Golden State vstúpil do finále konferencie domácim triumfom

streda, 15. máj 2019 09:01 | Autor: TASR

Stephen Curry a Maurice Harkless
Stephen Curry a Maurice Harkless | zdroj: TASR

Oakland 15. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors triumfovali v noci na stredu v úvodnom domácom stretnutí 3. kola play off NBA nad Portlandom 116:94. Vo finále Západnej konferencie sa ujali vedenia 1:0, druhý zápas odohrajú v noci na piatok opäť v Oaklande.

Obhajcovia titulu prekonali aj absenciu Kevina Duranta a mohli sa spoľahnúť na rozohrávača Stephena Curryho. Ten konto súpera zaťažil 36 bodmi, keď dal aj 9 trojok. "Viem, čoho som na palubovke schopný. Situácia si vyžiadala, aby som bol o čosi agresívnejší a našťastie to fungovalo. Vždy je pekné, keď vidíte, ako lopta padá do koša. V predchádzajúcej sérii mi streľba veľmi nešla. Teraz áno a rád by som v tom pokračoval. Samozrejme, každý zápas je iný," citovala agentúra AP Curryho, ktorý si vyrovnal osobné strelecké maximum v play off.

Portland sa v Oracle Arene snažil, ale nevedel sa dostať poriadne do hry. Pred zápasom číslo dva však flintu do žita zďaleka nehádže. "Toto nie je o jednom zápase a dosť. Je to séria na štyri víťazné zápasy. My sa musíme zlepšiť a dokážeme to. Určite sa musíme zlepšiť v ofenzíve, ale platí to v podstate o oboch koncoch ihriska," povedal tréner Portlandu Terry Stotts.

Zaujímavosťou súboja bola aj konfrontácia bratov Curryovcov. Mladší Seth za Portland dosiahol tri body zo siedmich striel. Curryovci sa stali prvou bratskou dvojicou v konferenčnom finále, ktorá nastúpila proti sebe, resp. prvou v play off od stretnutia Marca Gasola z Memphisu s Pau Gasolom zo San Antonia v 1. kole play off v roku 2017.

3. kolo play off NBA

1. zápas finále Západnej konferencie:

GOLDEN STATE WARRIORS - PORTLAND TRAIL BLAZERS 116:94 (27:23, 27:22, 23:26, 39:23)
Najviac bodov: Stephen Curry 36, Thompson 26, D. Green 12 (10 doskokov) - Lillard 19, Hood, Harkless a McCollum po 17, 19.596 divákov.
/stav série: 1:0/