Main Content

Bayern tŕpne: Stihne hviezdny Neuer rozhodujúci boj o majstrovský titul?

utorok, 14. máj 2019 13:48 | Autor: TASR

Manuel Neuer
Manuel Neuer | zdroj: TASR

Mníchov 14. mája (TASR) - Brankár a kapitán futbalistov Bayernu Mníchov Manuel Neuer zrejme nestihne sobotňajší záverečný duel nemeckej Bundesligy proti Frankfurtu. V ňom môže obhajca doma rozhodnúť o zisku majstrovského titulu, druhá Borussia Dortmund na neho stráca dva body.

Tridsaťtriročný Neuer utrpel v polovici apríla zranenie lýtka. "Stále dúfam, že zápas s Frankfurtom stihnem. Nemôžem s istotou povedať, či sa to podarí. Tvrdo pracujem a uvidíme. Idem deň po dni," citovala ho agentúra AFP. Nemeckého reprezentanta trápilo zranenie aj v závere minulej sezóny, v ktorej Bavori získali šiesty titul za sebou. Dokázal sa ale zotaviť a štartoval na MS v Rusku, kde však Nemci ako obhajca vypadli už v skupine. Bayern má šancu zaknihovať siedmy titul v sérii a celkovo 29.

Ak sa Neuer nezotaví včas, chytať bude Sven Ulreich, ktorý ho dokázal dobre nahradiť v minulej sezóne, resp. v tejto. "Ak Manu bude schopný trénovať a hrať, bude chytať. V opačnom prípade som pripravený pomôcť tímu," povedal Ulreich. Bayernu teoreticky stačí remíza, keďže v Bundeslige pri rovnosti bodov rozhoduje celkové skóre a to majú zverenci trénera Nika Kovača výrazne lepšie ako BVB. Ak ale doma s Eintrachtom bojujúcim o miestenku do Ligy majstrov 2019/2020 prehrajú a Dortmund zvíťazí na pôde Mönchengladbachu, tiež bojujúceho o LM, deviaty titul v klubovej histórii získajú Vestfálčania.