Main Content

Koniec kariéry pre hviezdu Anaheimu?

utorok, 14. máj 2019 11:18 | Autor: Marek Ďaďo

Ryan Kesler
Ryan Kesler | zdroj: TASR

Ryan Kesler rozhodne nepatrí k najobľúbenejším hráčom, ale jeho kvalita sa poprieť nedá. V posledných sezónach však jeho výkony neboli také, na aké sú fanúšikovia zvyknutí. Môžu za to predovšetkým zranenia. Iba niekoľko dní dozadu kanadský forvard podstúpil operáciu, ktorá môže ukončiť jeho kariéru.

9. mája sa Ryan Kesler podrobil operácii bedrového kĺbu. Jeho vyhliadky na nasledujúcu sezónu však nie sú vôbec dobré. Je totižto viac ako pravdepodobné, že si v nej hviezda Anaheimu nezahrá. Rodáka z Michiganu sužovali veľké bolesti, ktoré mu očividne neumožňovali hrať v rámci svojich možností. V ročníku 2018/2019 získal iba chabých 8 bodov (5 + 3) v 60 dueloch!

„Bol som extrémne očarený jeho odhodlaním hrať napriek značnému zraneniu,“ cituje Boba Murrayho (generálny manažér) portál TSN. „V tomto momente potrebuje Ryan premýšľať o svojom živote a jeho rodine. Bolesť, ktorú prežíval bola očividná a súhlasíme s jeho rozhodnutím, že podstúpil operáciu.“

„Aj napriek tomu, že nebude hrať v sezóne 2019/2020, podporíme akékoľvek rozhodnutie  ohľadom jeho budúcej hráčskej kariéry. Zaslúži si maximálny rešpekt, ktorý dostane od celej organizácie Ducks,“ pokračoval Murray.

Kesler získal v roku 2011 Selke Trophy, ktorá sa udeľuje najlepšie brániacemu útočníkovi sezóny. Vtedy však ešte obliekal dres Vancouveru Canucks. Celkovo bol na toto ocenenie nominovaný ešte v ďalších 4 prípadoch. Počas kariéry nastúpil do 1001 zápasov, v ktorých nazbieral 573 bodov.

„V tomto momente mojej kariéry bola operácia najlepšou možnosťou, aby som mohol mať kvalitný život. Aj napriek tomu, že neviem ako budem hrať v budúcnosti, som na dobrom mieste. Nesmierne si vážim každého, kto ma sprevádzal celým procesom. Teším sa, že budem môcť tráviť viac času so svojou rodinou a robiť aktivity bežného života bez bolesti,“ povedal na margo celej situácie samotný Kesler.