Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji s Kanadou

utorok, 14. máj 2019 09:06 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie hráčov
Hodnotenie hráčov | zdroj: TASR

Slováci potrápili aj ďalšieho favorita a neboli ďaleko od bodového zisku, tím však ešte má kam napredovať.

Patrik Rybár (5) – Na začiatku zápasu neraz podržal, no striedal kvalitné momenty s menej kvalitnými. Je pravda, že mu pri góloch nepomohla ani obrana, no Kanada je jednoducho súper na najvyššej úrovni v tlaku na bránu. Rozhodnutie vystriedať ho nie je ponížením, ale v hokeji často psycholickým ťahom pre hráčov na ľade. Ideme ďalej.

Marek Čiliak (6) – Využil práve ten psychologický ťah na skoncentrovanie sa a na celú jednu tretinu zatiahol roletu. Avšak nečelil nejakému supertlaku Kanady, veď po stave 4:5 to boli Slováci, kto bol aktívnejší. Pri víťaznom góle Kanady stratil puk z dohľadu, hoci pred ním nebol až taký tlak cloniacich Kanaďanov. Pri strele bol jednoducho neskoro.

Andrej Sekera (7) - Koncentrovaný výkon od začiatku. V rozohrávke to išlo rýchlejšie ako v zápase s Fínskom, snažil sa niečo vymyslieť v útočnej tretine. Akoby po dlhom výpadku kvôli zraneniu ešte naberal stratené herné sebavedomie. Na ľade strávil takmer 25 minút.

Erik Černák (7) – Druhý najvyťaženejší hráč našich. Spolu s Nagyom najčastejší strelec. Výborne defenzívne pracujúci hráč. Na turnaji hrá ako starý harcovník, až na jednu vec. Po včerajšom zápase totiž pôjde na izbu s tým, že tú poslednú “oslabovku” nemusel vyprodukovať.

Martin Marinčin (7,5) – V tomto zápase sa mi z obrancov páčil asi najviac. Nedal síce gól a ani tak často nestrieľal, ale po zápase má 2 kanadské body, ako jeden  z mála plusku v tabuľke pravdy, bol v defenzíve, tam, kde mal byť a bol veľmi pokojný na rozohrávke. Navyše, nebol vylúčený, čím si to niektorí ďalší pokazili.

Christián Jaroš (7,5)  - Čisto odobrať puk v obrane a rýchlo prepnúť do útoku. Túto formulku sa snažil aplikovať vo svojej hre, niekedy viac úspešne, inokedy menej. Výborne čítal hru, keď pred druhým gólom podporil trojicu útočníkov a nakoniec prihrával Liškovi na gól. Zbytočne sa nechal vylúčiť, po čom Kanaďania vyrovnali a dostali sa späť na koňa. Inak však veľmi aktívny

Martin Fehérváry (7,5)  - Spoľahlivý výkon nášho mladého obrancu. V skúške pred svojou budúcou kariérou v NHL na ofenzívne esá Kanady defenzívne stačil. Smerom dopredu si ešte veľmi nedovolil, ale tak mladého obrancu v prvom rade hodnotíme za obranu a tu zvládol nadmieru.

Patrik Koch (6,5) – Nesklamal ani neohúril. Bojoval a za jeho pobytu na ľade strelili Kanaďania jeden gól. V rámci svojich možností je to pre Kocha pozitívne vysvedčenie, veď v súboji s tak kvalitným súperom je mladý extraligový obranca ďaleko za svojimi limitmi.

Michal Čajkovský (6,5) - Napriek možno nevýraznejšiemu pôsobeniu, bol veľmi dôležitý v udržaní nepríjemných Kanaďanov na uzde svojim fyzickým poňatím hry a tým, že im ukázal, že si nedáme brnkať po nose. Bol najmenej vyťaženým obrancom zo sedmičky našich, stihol 1 strelu a 1 plusový bod.

Tomáš Tatar (6) - Prvú formáciu dokázali súperi udržať na uzde, aj preto bol Tomáš menej výrazný, ako v predošlých zápasoch. Zbytočne sa nechal vylúčiť za stavu 4:2, čím dal Kanaďanom krídla, a to by sa lídrom a skúseným harcovníkom nemalo stávať. Jeden gól síce dal, no neuznali mu ho. Okamžite potom mohol dať aj regulérny gól, brankár ho však vychytal. Bolo vidieť, že chce, no mal aj vydarenejšie zápasy. Dve mínusky hovoria za veľa.

Michal Krištof (6) – Hodnotenia včerajšieho zápasu by mali byť dve časti – jedna individuálna, druhá tímová. Aj Krištof toho pre tím odviedol nesmierne veľa, najmä veci, ktoré nie sú až tak viditeľné a v konečnom účtovaní tvrdých faktov ostavajú nespravodlivo skryté. Za tímový výkon veľmi dobre, no individuálne to nebolo až tak výrazné. Dve strely, dve mínusky, nula kanadských bodov.

Richard Pánik (6,5) – Mal obrovskú šancu, keď v presilovke 5:3 bol osamotený pred brankárom, no prvej formácii to včera jednoducho gólovo nešlo. Rišo to kompenzoval aspoň svojou fyzickou hrou a plnením defenzívnych úloh. Proti papierovo slabším súperom to snáď pôjde aj gólovo.

Ladislav Nagy (8) – Neuveriteľná bojovnosť od nášho “posledného mohykána” zlatej generácie. Pred prvým gólom dvakrát skvelo zabojoval, čím umožnil Sukeľovi skórovať. Nakoniec sa mu podarilo na domácom ľade aj dať gól, hoci mu pomohol teč súpera. Svojimi výkonmi strháva aj mladších spoluhráčov a je veľmi platným hráčom.

Libor Hudáček (7) - Od začiatku bez rešpektu, snažil sa o častú streľbu, od neho sa začala druhá gólová akcia našich. Svojou hokejovou drzosťou provokoval Kanaďanov. V druhej tretine zbytočne stratil puk pred vlastnou bránou, z čoho vznikol veľký závar. Na to, že naskočil do rozbehnutého vlaku po zdravotných problémoch, dobrý výkon, ktorý dáva nádej zlepšovania sa.

Marián Studenič (6,5) – V druhej tretine predviedol pekný, dravý prienik do postavenej obrany súpera, v tretej tretine pridal druhú strelu v zápase. Musel plniť defenzívnejšie úlohy ako to, na čo je zvyknutý, ale nestratil sa ani on a opäť bodoval za prihrávku. Zaslúži si pochvalu.

Marko Daňo (7) – V úvode sme od neho videli väčšiu ofenzívnu agresivitu ako v predošlých zápasoch. Dostal sa aj do individuálneho úniku, no strieľal nepresne. Pri treťom góle odviedol dobrú robotu pred bránkoviskom. Opäť môžeme konštatovať, že v rámci plnenia pokynov a defenzívnej roboty na jednotku, snáď sa mu podarí začať aj bodovať.

Matúš Sukeľ (8) – Opäť nebojácny výkon od nášho centra. Pretlačil sa až ku dvom gólom, preto viac už sme čakať ani nemohli.

Róbert Lantoši (7) – V jeho podaní už stabilná priamočiarosť, početná streľba, hoci nie vždy prejde až na bránu. Fantasticky rozbehol tretiu gólovú akciu, keď doviezol puk do tretiny po tom, ako prekorčuľoval brániacich sa Kanaďanov.

Mário Lunter (7,5) – Keď za niečo vyše dvanásť minút pobytu na ľade stihnete dva kanadské body, dve plusky, máte ako člen štvrtej formácie splnené. Aj Mário predvádzal veľmi dobrý tlak na bránu, na opačnom konci ihriska pozorne bránil a snažil sa vyrážať do protiútokov.

Dávid Buc (7,5) – Zo svojej formácie mal najdefenzívnejšie úlohy, ktoré si výborne plnil najmä odoberaním pukov. Pri ojedinelom útočnom výpade asistoval Liškovi na štvrtý gól našich. Spomedzi útočníkov dostal najmenej priestoru, no stihol dve strely a dobrú robotu v obrannom pásme.

Adam Liška (8) – Pekný výkon štvrtej formácie podčiarkol Adam Liška svojim dôrazom pri druhom a štvrtom góle našich. O jeho výkone vypovedá honor muža zápasu na slovenskej strane, jeho prínos vyzdvihovali aj komentátori v televíznom štúdiu. Jeho dva góly síce nepadli po najkrajších kombináciách, no Adam si ich zaslúžil svojou korčuliarskou aktivitou, nebojácnosťou a dôrazom pred bránou.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon

9 - Svetový výkon

8 - Vynikajúci výkon

7 - Dobrý výkon

6 - Mierne nadpriemerný výkon

5 - Mierne podpriemerný výkon

4 - Zlý výkon

3 - Nedostatočný výkon

2 - Otrasný výkon

1 - Katastrofálny výkon