Main Content

Bayern remizoval v Lipsku, o bundesligovom titule rozhodne posledné kolo

nedeľa, 12. máj 2019 12:00 | Autor: TASR

Bayern Mníchov
Bayern Mníchov | zdroj: © TASR

Berlín 12. mája (TASR) – Futbalisti Borussie Dortmund sa sobotňajším domácim víťazstvom 3:2 nad Düsseldorfom vrátili do boja o majstrovský titul v najvyššej nemeckej súťaži.

Pred posledným kolom strácajú žlto-čierni na vedúci Bayern Mníchov, ktorý len remizoval na ihrisku RB Lipsko 0:0, dva body. Podľa výkonného riaditeľa klubu Hansa-Joachima Watzkeho bude v poslednom kole tlak na pleciach hráčov bavorského veľkoklubu.

“Diváci si vďaka nám budú môcť vychutnať boj o bundesligový titul až do posledného kola. Sme na to nesmierne hrdí,“ povedal Watzke po záverečnom hvizde sobotňajšieho zápasu. “V zápase s Düsseldorfom sme boli pod enormným tlakom, no ten teraz zamieri na juh. My už nemáme čo stratiť, Bayern však môže prísť o všetko,“ zhrnul Watzke. Dortmund mal ešte v decembri na čele tabuľky 9-bodový náskok, ten sa však v priebehu jarnej časti postupne scvrkával a pred duelom s Düsseldorfom strácali zverenci trénera Luciena Favreho na obhajcu titulu už štyri body. V poslednom kole cestuje Dortmund na ihrisko Mönchengladbachu, ktorý stále bojuje o účasť v novom ročníku Ligy majstrov. “V tomto zápase zo seba musíme dostať maximum,“ povedal Favre, ktorý viedol Mönchengladbach v rokoch 2011 – 2015.

Bayern sa v sobotňajšom dueli na ihrisku Lipska mohol tešiť zo siedmeho titulu v rade, no hlavný arbiter stretnutia po konzultácii s videorozhodcom neuznal gól Leona Goretzku. Prezident mníchovského klubu Uli Hoeness označil toto rozhodnutie za vtip. O niečo miernejší bol vo svojom vyjadrení šéf predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge: “Samozrejme, že by sme najradšej oslavovali zisk titulu už teraz, výsledok z Lipska však našu situáciu nijako nekomplikuje. Budúci týždeň privítame Frankfurt, ktorý prežíva veľmi dobrú sezónu, no šanca na zisk titulu je aj napriek tomu veľká.“

V prípade, že sa Bayernu budúci týždeň podarí uspieť, zažije Allianz Arena (v prevádzke od roku 2005) vôbec prvé oslavy titulu vo svojej histórii. Hráči Bayernu totiž naposledy potvrdili zisk ligového primátu na domácej pôde v roku 2000, uplynulých 12 titulov oslavovali vždy na súperovom ihrisku. Duel bude mať špeciálnu príchuť pre trénera Bayernu Nika Kovača, ktorý do Mníchova prišiel práve z Frankfurtu. “Stále som v kontakte s jedným, či dvoma hráčmi a viacerými funkcionármi. Aby sme budúci týždeň zvíťazili, musíme ukázať vášeň a vôľu,“ uzavrel 47-ročný Chorvát. Všetky zápasy posledného 34. kola tohto ročníka Bundesligy sa odohrajú v sobotu 18. mája o 15.30 SELČ.