Main Content

Hodnotenie slovenských hokejistov po súboji s Fínskom

nedeľa, 12. máj 2019 11:43 | Autor: Jakub Mihálik

Hodnotenie hráčov po zápase SK - Fínsko
Hodnotenie hráčov po zápase SK - Fínsko | zdroj: TASR

Slováci potrápili aj ďalšieho favorita a neboli ďaleko od bodového zisku, tím však ešte má kam napredovať.

Marek Čiliak (7) – Vstup do zápasu mu vyšiel dobre, hneď v 4. Minúte čelil dvakrát osamotenému Fínovi a uspel. To mu dodalo sebavedomie a pôsobil pomerne istým dojmom. Pri prvom góle hrali Fíni pred bránou billiard, pri druhom mu clonil spoluhráč. Tretí gól si zrejme za klobúk nedá, pretože Kakkovu aktivitu mohol vyriešiť inak. Celkovo dobrý výkon, je dobré mať v turnaji dvoch vyrovnaných brankárov.

Andrej Sekera  (5,5)Na pomery nášho kapitána pomerne nevýrazný výkon. V posledných sekundách prvej tretiny sa ocitol vo veľkej šanci, no preváhal správny moment na strelu či prihrávku a tým akoby predznamenal svoj celozápasový výkon. Pričasto váhal pri rozhodovaní, čo s pukom, poväčšine z toho nebola, ani prihrávka, ani strela. Defenzívne odohral stabilný zápas, no činnosť na puku treba zrýchliť.

Erik Černák (7) – Aj v tomto zápase hýril aktivitou. V prvej presilovke našich vyslal nebezpečnú strelu, ktorá sa ešte gólom neskončila, no o minútu sa už mohol radovať po milimetrovom príklepe. Hral dobre do tela, podporoval útok a dal gól, preto spokojnosť s jeho výkonom.

Martin Marinčin (7) –Aj ďalší košický zadák si pripísal v zápase gól. Martin má v NHL povesť striktne defenzívneho obrancu, no v reprezentácii si vie v každom zápase počkať na svoj útočný výlet a občas ho aj premeniť. V defensive ho Fíni neprekorčuľovali, hral dobre pozične. Takisto kvalitný výkon.

Christián Jaroš (6) – Prezentoval sa dobrým výberom miesta, keď hlavne ním dokázal zastavovať Fínske kombinácie. Viazlo to v rozohrávke, keď občas pridlho držal puk, čo aktívni Fíni vedeli využiť a odobrať mu puk či zblokovať rozohrávku.

Martin Fehérváry (6) – Takmer dve tretiny ho na ľade veľmi nebolo vidieť, v závere tej druhej sa ale o slovo prihlásil opakovanými strelami. S 3 strelami bol na delenej prvej priečke v streleckej aktivite našich. Pri víťaznom góle ho mladší Kakko vyškolil, ale Martin ešte stale zbiera skúsenosti, aby sa podobne nedal oklamať.

Marek Ďaloga – (5,5) – Marek na tento zápas nebude spomínať v dobrom. Prvú polovicu zápasu nebol výrazný, potom prišlo nešťastné nastrelenie puku do hlavy a je možné, že preňho turnaj skončí. Veríme však, že sa dá dokopy a svojim korčuliarsky umením nám ešte pomôže.

Patrik Koch – (5,5) – Napriek zraneniu Ďalogu, bol Patrik najmenej vyťaženým hráčom našich, keď odohral len niečo vyše štyroch minút. Počas nich, ani výrazne nepokazil, ani nezažiaril, preto priemerná známka.

Michal Čajkovský (5,5) -  To Michal Čajkovský odohral o takmer 10 minút viac. Plnil viac defenzívne úlohy, pôsobil nenápadne, až do svojho zbytočného vylúčenia, ktoré Fíni potrestali prvým gólom. Michal na súpera platí svojou postavou a pozičnou hrou, no príliš často putuje na trestnú lavicu.

Tomáš Tatar (6,5) – V zápase síce gól nedal, no bolo ho cítiť. Keď to prvá formácia roztočila, Fíni nevedeli, kam skôr skočiť. Tatara bol vtedy plný ľad. Bol dravý, priamočiary, ak by bejzbolovo trafil v tretej tretine, bol by to asi gól turnaja. Škoda len, že nedal gól, inak kvalitný výkon.

Michal Krištof (6,5) – Keby mal na sebe súperov dres, zapadol by. Michal je veľmi korčuliarsky a technicky zdatný, čo ukázal aj v tomto zápase. Najmä po jeho myšlienkach vytvárala prvá formácia tlak pred fínskou bránou. Chýba však zakončenie od neho samého, čoho dôkazom je 0 striel. Chémia v prvej formácii však zatiaľ funguje.

Richard Pánik (7) – Ak by bol Richard členom 3. či 4. formácie, dali by sme jeho výkonu určite veľmi vysokú známku. Richard hral výborne do tela, odoberal puky, “hitoval” súpero, dobre forčekoval, clonil pred brankárom. V rámci ofenzívnej tvorby to ale bolo o niečo menej produktívne a Richard musí v tomto smere na seba zobrať viac zodpovednosti.

Ladislav Nagy (7,5) – Po ľade lietal, zrážal sa so súpermi polovičného veku, bol nebezpečný a tvorivý. V druhej tretine rozprúdil akciu, po ktorej si Fíni sadli na kolotoč a Marinčin vyrovnal. Košický ľad mu sedí. Veríme, že mu to vydrží čo najviac v turnaji.

Matúš Sukeľ (7) – Svojim aktívnym korčuľovaním výborne narúšal fínske kombinácie, bol ho plný ľad, aktívny bola j smerom dopredu. Aj preto dostal spomedzi útočníkov najväčší priestor, až 18:19 (3. Celkovo z našich). V doterajšom priebehu prekvapuje svojim vyzretým poňatím hry.

Marián Studenič (6) – Síce dostal spomedzi útočníkov najmenší priestor, no vedel Fínom zavariť. Pri druhom góle našich si jeho krkolomné zakončenie zaslúžilo gólovú koncovku, no tú si vzal Marinčin. Mladý útočník však krokom nešetrí a vie byť nebezpečný.

Marko Daňo (6) – Prínos Marka Daňa bol najmä v odoberatí pukov, výborne si kryl puk, pracoval telom, no chýba mu väčšia odvaha smerom dopredu.

Tomáš Zigo (5,5) – Tretej a štvrtej formácii nie je veľa čo vytknúť. Snažila sa, obetavo padala do striel. No Fíni ich vo vzájomnej konfrontácii predčili. Tomáš pri druhom góle Fínov brankárovi nepomohol, keď mu zakryl výhľad, to mu však vyčítať nemožno.

Róbert Lantoši (5,5) – Hneď v úvode minul vinkel len o milimetre. Lantoši je rýchly, je aktívny, chýba mu len gól. Smerom dozadu však jeho formácia vôbec nepotešila. Robo si pripísal 3 mínusky, čo vo vyrovnanom zápase nerobí dobrú vizitku tejto formácii.

Mário Lunter (6) – Poctivý výkon, plnenie taktických pokynov. Nebál sa hrať priamočiaro, či vyhodiť puk v situáciách, v ktorých často trpíme na krásu. Účelný vzadu, aktívny vpredu. Góly zrejme nemôžeme očakávať ako na bežiacom páse, ale úlohy si plnia kvalitne.

Dávid Buc (6) – Výborne pracoval v oslabení a dokonca v ňom vytvoril šancu pre Luntera. Kvalitný defenzívny výkon. Chýba možno väčšia kvalita v ofenzíve.

Adam Liška (6) – Podobne, ako jeho kolegovia, jeho úlohy boli typické pre štvrtú formáciu a splnil si ich. Defenzívne na jednotku, v ofenzíve nechýbala snaha, no nepresadil sa. Dve strely ale svedčia o tom, že do zápasov chodí bez prehnaného rešpektu.

Význam známok

Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon