Main Content

AKTUALIZOVANÉ: "Superagent" Raiola má vážny problém. FIFA rozšírila jeho suspendáciu

sobota, 11. máj 2019 09:22 | Autor: TASR

Raiola a Jonathan Benteke
Raiola a Jonathan Benteke | zdroj: Instagram

Zürich 11. mája (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) rozšírila trojmesačnú suspendáciu hráčskeho agenta Mina Raiolu na celý svet.

Prominentného zástupcu mnohých hviezd v piatok potrestala talianska federácia (FIGC) bez zverejnenia dôvodu. Podľa Gazzetta dello Sport môže súvisieť s prestupom talentovaného útočníka Gianlucu Scamaccu z AS Rím do PSV Eindhoven v roku 2015.

Samotný Raiola si však myslí, že trest je odplata za kritiku na adresu FIGC. Známy agent v minulosti viackrát obvinil federáciu za nedostatočné opatrenia proti rasizmu. "Už som kontaktoval mojich právnikov. Ide o zjavnú nespravodlivosť a ja využijem všetky dostupné prostriedky na dosiahnutie nápravy. Nedostal som žiadne vysvetlenie, naozaj netuším dôvod sankcie."

Raiolov trest uplynie až po uzávierke letného prestupového obdobia v Anglicku a môže ovplyvniť presuny viacerých futbalistov. Do Raiolovho portfólia patria napríklad Paul Pogba z Manchestru United, o ktorého má údajne záujem Real Madrid, či mladý stopér Ajaxu Amsterdam Matthijs de Ligt, naňho sa zamerala Barcelona.