Main Content

Prominentný agent Mino Raiola bol suspendovaný FIGC!

piatok, 10. máj 2019 09:42 | Autor: TASR

Raiola a Jonathan Benteke
Raiola a Jonathan Benteke | zdroj: Instagram

Rím 10. mája (TASR) - Talianska futbalová federácia (FIGC) suspendovala na tri mesiace hráčskeho agenta Mina Raiolu.

Dôvod nezverejnili, podľa periodika La Gazzetta dello Sport môže súvisieť s prestupom talentovaného útočníka Gianlucu Scamaccu z AS Rím do PSV Eindhoven v roku 2015. Trest dostal aj Minov bratranec Vincenzo, jemu pozastavili činnosť na dva mesiace.

Samotný Raiola si však myslí, že trest je odplata za kritiku na adresu FIGC. Prominentný agent v minulosti viackrát obvinil federáciu za nedostatočné opatrenia proti rasizmu. "Už som kontaktoval mojich právnikov. Ide o zjavnú nespravodlivosť a ja využijem všetky dostupné prostriedky na dosiahnutie nápravy. Nedostal som žiadne vysvetlenie, naozaj netuším dôvod sankcie," povedal Raiola pre Sport Witness.

Pozastavenie jeho činnosti môže ovplyvniť aj letné prestupové obdobie. Raiola tvrdí, že suspendácia sa vzťahuje iba na taliansky trh. Ak by však suspendácia nadobudla celosvetový charakter, mohlo by to skomplikovať viaceré veľké transfery. Do Raiolovho portfólia patria napríklad Paul Pogba z Manchestru United, o ktorého má údajne záujem Real Madrid, či mladý stopér Ajaxu Amsterdam Matthijs de Ligt, naňho sa zamerala Barcelona.