Main Content

Cehlárik na MS nepríde, čaká ho ale iná výzva: Bude to náročná séria

štvrtok, 9. máj 2019 11:51 | Autor: Jakub Vaverka

Peter Cehlárik
Peter Cehlárik | zdroj: TASR

Dlho to vyzeralo, že by sa Peter Cehlárik mohol predstaviť na domácom hokejovom šampionáte. Nakoniec to nevyšlo, no nezúfa. Ostáva totiž členom prvého mužstva Bostonu Bruins pred vyvrcholením tohto ročníka NHL.

Cehlárik bol hráčom farmárskeho klubu Providence, ktorý vypadol z play-off AHL. Generálny manažér slovenskej reprezentácie Miroslav Šatan zisťoval, či je reálne, aby rodák zo Žiliny prišiel na majstrovstvá sveta. Samotný útočník nám v nedávnom interview povedal, že by Slovensko reprezentoval rád.

Kluboví šéfovia Bostonu Bruins sa ale rozhodli Cehlárika povolať do prvého mužstva, kde bude čakať na šancu. Medvede čaká finále východnej konferencie proti prekvapeniu tohto play-off Caroline Hurricanes.

Peter Cehlárik rozhodne nezúfa, teší ho, že je v hre o Stanley Cup a počas finále bude trpezlivo čakať na svoju šancu zasiahnuť do vyraďovacích bojov."Očakávam novú výzvu," hovorí.

"Carolina hrá rýchly hokej založený na forčekingu, ktorý majú naozaj dobrý. V play-off sa im darí presadzovať hlavne v ofenzíve" opísal Žilinčan bostonského súpera. "Bude to ďalšia náročná séria."