Main Content

Prezident Barcelony o Messim: Ja by som mu Zlatú loptu nedal

pondelok, 6. máj 2019 08:05 | Autor: Jakub Vaverka

Lionel Messi
Lionel Messi | zdroj: TASR

Lionel Messi je momentálne jednoznačne najlepší futbalista na svete. Uvedomuje si to aj šéf FC Barcelona Jose Maria Bartomeu, ktorý ale zatiaľ neuvažuje nad tým, že katalánske číslo 10 jedného dňa s aktívnou činnosťou skončí.

Rodák z mesta Rosario má 31 rokov, s Barcelonou vyhral desať španielskych titulov a v prebiehajúcej sezóne má ešte v pláne Blaugranas dotiahnuť k triumfu v domácom pohári Copa del Rey a v prestížnej Lige majstrov. Objavujú sa ale názory, čo v Katalánsku nastane, keď La Pulga jedného dňa s futbalom skončí. Pre britský plátok ​Daily Mail prehovoril jeden z najpovolanejších mužov v barcelonskom futbale – prezident José Maria Bartomeu.

„Messi má stále čo dať futbalu. Myslím si, že koniec jeho kariéry je momentálne veľmi ďaleko. Má iba 31 rokov. Pozrite sa akú silu majú jeho priame kopy. Je ďaleko od brány a dokáže loptu poslať neuveriteľnou silou. Je silnejší, ako kedykoľvek predtým,“ myslí si hlava Blaugranas.

„Verím, že Leo môže hrať do štyridsiatich piatich rokov. Neviem, čo bude mať v pláne on, ale bolo by perfektné mať ho v našom tíme, keď bude otvárať zrekonštruovaný Camp Nou,“ zasníval sa Bartomeu, ktorý na Messiho nedá dopustiť.

Objavili sa taktiež informácie, že „na staré kolená“ sa Argentínčan môže sťahovať do Manchestru City za Pepom Guardiolom, za finančnými podmienkami do Chelsea či za futbalovou exotikou na iný kontinent. „Nie je náročné ho tu udržať, cíti sa totiž veľmi pohodlne. Prečo by menil klub a koncept futbalu, keď mu to vyhovuje? Máme veľmi jasnú filozofiu.“

A čo Zlatá lopta? „Tento rok by som mu ju nedal. On je totiž ďalej, ako je táto anketa. Má vlastnú kategóriu. Posledné roky bojuje len sám so sebou. Vo futbale je viacero skvelých hráčov, ale Lionel Messi je z inej dimenzie,“ zakončil prezident FC Barcelona.