Main Content

Žilinčania doma s odchovancami neuspeli, hrdinom zápasu Kalmár

nedeľa, 5. máj 2019 19:11 | Autor: TASR

Futbalisti DAC Dunajská Streda
Futbalisti DAC Dunajská Streda | zdroj: TASR

Žilina 5. mája (TASR) - Futbalisti FC DAC 1904 Dunajská Streda si zabezpečili druhé miesto vo Fortuna lige 2018/2019.

V nedeľnom stretnutí 7. kola nadstavbovej skupiny o titul uspeli na ihrisku MŠK Žilina 2:1 a tri zápasy pred koncom majú desaťbodový náskok na tretí Ružomberok. Žilinčania odohrali duel výlučne s odchovancami svojej akadémie.

Žilinčania nastúpili v základnej zostave iba s vlastnými odchovancami, ale nebol medzi nimi ani jeden úplný ligový nováčik. Domáci mali síce v úvode pár zaujímavých akcií, ale v 13. minúte odcentroval zľava K. Vida, Huk loptu sklepol v šestnástke pred Kalmára, ten si obišiel protihráča a otvoril skóre. DAC získal psychickú výhodu a pritlačil Žilinčanov, ktorých obrana na čele s Holecom musela riešiť niekoľko nebezpečných situácií. Postupne však domáci hru vyrovnali a tá sa odvíjala viac medzi šestnástkami. V daždi a chladnom počasí sa na trávniku dlhé minúty nič vzrušujúce nedialo, až v 44. minúte Bernát po prihrávke z ľavej strany opečiatkoval zblízka pravú žrď Jedličkovej bránky.

V druhom polčase boli domáci v úvode o čosi aktívnejší, ale znovu z toho nič nevyťažili a opäť inkasovali. V 57. minúte sa hostia dostali do protiútoku, po ktorom Kalmár nedal Holecovi šancu a druhým gólom v zápase upravil stav na 2:0 pre DAC. Hostia hrali s vedomím dvojgólového náskoku a istotou konečného 2. miesta v tabuľke s pokojom a rozumom, príliš sa dopredu nehrnuli, ale Žilinčania to nevedeli nijako využiť a pred nebezpečnými kontrami hostí sa museli mať na pozore. Gól Škvarku po vysunutí od Sluku v nadstavenom čase už iba zmiernil piatu ligovú prehru domácich. Hostia, naopak, piaty duel za sebou nestratili ani bod a budú opäť účinkovať v predkole Európskej ligy.

MŠK Žilina - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:2 (0:1)
Góly: 90.+3 Škvarka – 13. a 57. Kalmár. Rozhodovali: Kružliak – Somoláni, Hancko, ŽK: 28. Gamboš, 44. Vallo – 25. Čmelík, 2303 divákov