Main Content

VIDEO: Ružomberok tvrdo bojuje o Európu, Liptáci doma zdolali Slovan

nedeľa, 5. máj 2019 18:02 | Autor: TASR

Futbalisti MFK Ružomberok
Futbalisti MFK Ružomberok | zdroj: TASR

Ružomberok 5. mája (TASR) - Futbalisti už istého majstra ŠK Slovan Bratislava prehrali vo Fortuna lige druhýkrát za sebou. V nedeľnom stretnutí 7. kola nadstavbovej skupiny o titul podľahli na ihrisku MFK Ružomberok 2:3.

V 6. minúte domáci Kostadinov v tutovej pozícii opečiatkoval bratislavskú žrď, ale hneď z následnej akcie udreli hostia. Po spätnej prihrávke Mohu nedal Holman brankárovi Macíkovi žiadnu šancu – 0:1. Domácimi to neotriaslo, naopak, zvýšili svoju aktivitu. V 16. minúte si na polostrelu Čurmu nabehol Gerec a zblízka vyrovnal. V 29. minúte nebezpečne spoza "veľkého vápna" vypálil Ljubičič, ale vďaka teču jedného z domácich hráčov lopta tesne minula ružomberskú bránku. V 40. minúte po chybnej rozohrávke Kružliaka nasledovala kolmica na Mohu, ktorého v tutovej pozícii bravúrne vychytal Macík. V 44. minúte bolo najskôr horúco pred bratislavskou bránoku, keď odcentroval Gál-Andrezly a nabehol si Gerec, ale vzápätí na druhej strane pri šanci Dražiča zase čaroval Macík. V nadstavenej minúte úvodného dejstva Kostadinov pred bránoku Slovana našiel Mustedanagiča a ten dostal svoj tím do vedenia.

Na začiatku druhej polovice Maslo z priameho kopu natiahol Šullu, ktorý vyrazil loptu na roh. V 57. minúte skvelú prihrávku od Kostadinova do behu dostal Gál-Andrezly, išiel sám na Šullu a brankára "belasých" aj obišiel, ale Bratislavčania ešte stihli pred svojou bránkou loptu upratať. V ďalších fázach sa Slovan tlačil na ružomberskú polovicu, prišla však 73. minúta a akcia "Ruže", na konci ktorej bol Qose a ten nechytateľne trafil na 3:1. V 81. minúte sa v šanci ocitol aj ligový kanonier Šporar, lenže z troch metrov poslal iba slabú hlavičku do rúk Macíka. V 87. minúte sa Slovanu predsa len podarilo Ljubičičom streliť kontaktný gól, ale vyrovnanie sa už nezrodilo.

MFK Ružomberok – ŠK Slovan Bratislava 3:2 (2:1)
Góly: 16. Gerec, 45.+1 Mustedanagič, 73. Qose - 7. Holman, 87. Ljubičič. Rozhodovali: Kráľovič - Vorel, Jenčura, ŽK: Mustedanagič, Jonec, D. Kružliak – Holman, 1448 divákov