Main Content

Kužmová zdolala hráčku z TOP20, Cibulková končí už v prvom kole

nedeľa, 5. máj 2019 14:20 | Autor: TASR

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková | zdroj: TASR

Madrid 5. mája (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková prehrala v nedeľu v 1. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Madride so svetovou jednotkou Naomi Osakovou z Japonska 2:6 a 6:7 (6).

Dvadsaťdeväťročná Cibulková začala dobre, v tretej hre prvého setu prelomila favoritke podanie, ale tá si ho okamžite vzala späť. Slovenka stratila servis aj v šiestom a ôsmom geme a prvý set prehrala za 42 minút. V druhom sete Cibulková hneď v prvej hre Osakovej prelomila servis, brejk potvrdila, v ôsmom geme ale o podanie prišla a Japonka rozhodla súboj v tajbrejku.

Viac sa darilo ďalšej Slovenke Viktórii Kužmovej, ktorá zdolala Nemku Juliu Görgesovú 7:5 a 6:4 a postúpila do 2. kola. Šestnástke podujatia vzala podanie v tretej hre prvého setu, a hoci sama v šiestom geme prišla o servis, v závere setu brejkla Nemku a vyhrala 7:5. Hneď v prvej hre druhého setu 20-ročná Slovenka opäť prelomila Görgesovej servis a duel doviedla do víťazného konca.

 

dvojhra - 1. kolo:

Viktória KUŽMOVÁ (SR) - Julia Görgesová (16-Nem.) 7:5, 6:4, Naomi Osaková (1-Jap.) - Dominika CIBULKOVÁ (SR) 6:2, 7:6 (6)