Main Content

Noví Galácticos: Neymar a Mbappé za viac ako 300 miliónov do Realu Madrid?

sobota, 4. máj 2019 13:22 | Autor: Jakub Vaverka

Neymar a Real Madrid
Neymar a Real Madrid | zdroj: TASR

Real Madrid druhý raz za sebou skončí v La Lige tretí a tento rok vypadol z osemfinále Ligy majstrov. Biely Balet je sklamaný a chystá výrazný rez kádrom. V pláne sú aj noví Galácticos.

Projekt Galácticos vytvoril prezident Realu Madrid Florentino Perez, ktorý v úvode tisícročia priviedol do Madridu mená ako FigoBeckham,Zidane či Owen. Následne sa hovorilo o projekte Galácticos 2.0, ktorého súčasťou boli Cristiano RonaldoGareth Bale či Jamés Rodriguez. Nachádzame sa v roku 2019 a španielske médiá diskutujú o Galácticos 3.0 alebo ak chcete o nových Galácticos.

Mali by sa nimi stať Eden Hazard z Chelsea, Paul Pogba z Manchestru United a dvojica Neymar - Kylian Mbappé z francúzskeho Parížu Saint-Germain. Španielsky plátok Mundo Deportivo hovorí predovšetkým o posledných dvoch menovaných.

Merengues už nechcú zaziť ďalší rok so sklamaním, preto sa plánujú posilniť. "Real Madrid by mohol v roku 2020 získať obe ofenzívne hviezdy PSG - Neymara aj Mbappého," píšu španielski novinári. Získanie oboch futbalistov by Los Blancos vyšlo na viac ako tristo miliónov eur.

Budúcnosť financovania PSG je aktuálne nejasná, pretože katarskí šejkovia vraj plánujú investovať do futbalu v Anglicku či v Taliansku. To by znamenalo, že Parížania by si svoje hviezdy nemohli nechať. Na to čakajú aj Merengues, ktorí sú trpezliví a na získaní Mbappého s Neymarom môžu plánovať aj viac ako rok.

"Neymar s Mbappém by mohli opustiť Paríž najneskôr v roku 2020," hlása tamojší plátok Le Parisien. Hlavným favoritom na ich kúpu ostáva Real, ktorý, na čele s prezidentom Perezom vie, že sa bez veľkých investícií na piedestál nevráti.