Main Content

Matúš Sukeľ už nebude hrať za Slovan, našiel si nový klub

streda, 1. máj 2019 08:52 | Autor: TASR

Matúš Sukeľ
Matúš Sukeľ | zdroj: TASR

Praha 1. mája (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Matúš Sukeľ opúšťa Slovan Bratislava a v novej sezóne bude hrať v českej extralige. Dvadsaťtriročný útočník sa dohodol na zmluve so Spartou Praha.

"Veľmi sa teším do Prahy. Počul som len skvelé veci o fanúšikoch Sparty a teším sa aj na domácu O2 arénu, je to krásny štadión," uviedol Sukeľ pre oficiálnu webstránku pražského klubu.

Mladý center figuruje aj v kádri slovenskej reprezentácie, ktorá absolvuje záverečnú prípravu na domáce MS. Sukeľ má za sebou sezónu v Kontinentálnej hokejovej lige, v 60 stretnutiach v drese Slovana si pripísal 18 bodov za desať gólov a osem asistencií. Jeden zápas odohral aj za rodný Liptovský Mikuláš. Účastník ZOH 2018 si predtým vyskúšal KHL v drese Slovana aj v ročníku 2016/2017, okrem toho pôsobil i v extraligovej dvadsiatke a mládežníckom mužstve fínskej Tappary Tampere.

"Je stále mladý a nesmierne pracovitý. Okrem toho mu ale nechýba šikovnosť a má veľký potenciál stať sa ďalším dôležitým kúskom skladačky nášho mladého tímu," povedal na adresu novej posily športový manažér Sparty Michal Broš.

"Rudí" by si v nadchádzajúcom ročníku českej extraligy radi vylepšili chuť po uplynulej sezóne, v ktorej vypadli už v predkole play off, keď nestačili na Vítkovice (1:3 na zápasy). Okrem Sukeľa posilnili svoj útok aj o Vladimíra Růžičku a Davida Stacha a z Prostějova sa im vrátil odchovanec David Dvořáček.