Main Content

O Wengera má vážny záujem dvojica klubov

nedeľa, 28. apríl 2019 10:00 | Autor: Timotej Gašper

Arséne Wenger
Arséne Wenger | zdroj: TASR

Francúzsky tréner je podľa médií blízko k novému angažmánu.

Arsene Wenger je bez práce už takmer celý jeden kalendárny rok. Bývalý dlhodobý lodivod Arsenalu patrí k najskúsenejším trénerom futbalového sveta a o jeho služby bol veľký záujem. 69-ročný Francúz sa podľa vlastných slov nechystal do dôchodku, keďže stále sa cíti fit a pripravený viesť nový káder. Počas uplynulého roka sa vo veľkom špekulovalo, do ktorej krajiny respektíve klubu Arsene zamieri, pričom do úvahy spadalo viacero celkov z rôznych popredných európskych líg. V istom období sa dokonca písalo, že Wenger by sa mohol presunúť na cestu manažéra a chopiť sa pozície športového riaditeľa v Paríži Saint-Germain, no to neskôr samotný tréner odmietol s tvrdením, že mu chýba priamo kontakt s hráčmi i futbalom priamo na ihrisku. 

Britský plátok Daily Mail prišiel v nedeľu ráno s informáciou, podľa ktorej sa ľady v prípade nového angažmánu pre Arsene Wengera konečne pohli a vyzerá to tak, že trénerský veterán zamieri domov. Vo francúzskej Ligue 1 oňho prejavili záujem dva kluby, pričom sa jedná o tú najväčšiu kvalitu. Paríž Saint-Germain Lyon sa teda podľa posledných informácií pobijú o podpis Wengera, keďže oba celky majú veľký záujem o skúsenosti francúzskeho kouča.

Čo sa týka Levov z juhu Francúzska, tréner Bruno Génésio už skôr oznámil, že po štyroch rokoch končí na lavičke OL a klub teda musí hľadať adekvátnu alternatívu a zoznam ašpirantov vedie práve Wenger. 

V prípade parížskeho giganta a už istého majstra najvyššej francúzskej súťaže ide o nespokojnosť s trénerom Thomasom Tuchelom. Nemecký kouč podpísal vlani s PSG kontrakt na 2 roky, no je možné, že napokon bude jeho platnosť o polovicu kratšia. Na Tuchela sa nesie mierne vlna kritiky za nie najlepšie vzťahy s hráčmi, nerovnomernú formu a samozrejme za opätovný neúspech v Lige majstrov.