Main Content

Hviezdny Subban na odchode z Nashvillu?

štvrtok, 25. apríl 2019 10:30 | Autor: Marek Ďaďo

P.K. Subban
P.K. Subban | zdroj: TASR

Nashvillu sa sezóna skončila skôr ako očakávali samotní hráči, fanúšikovia, či média. V prvom kole play off kanadsko-americkej NHL bol nad ich sily Dallas. Predators sú v posledných rokoch považovaní za adeptov na zisk Stanleyho pohára a predčasná eliminácia spôsobila, že sa objavilo viacero diskusií, aké zmeny by Preds mali urobiť. Mohlo by to znamenať aj odchod P.K. Subbana?

Niekdajší držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu sezóny nie je zo špekulácií vôbec prekvapený. „Nemôžem si o tejto organizácii myslieť nič zlé. Som najlepšie plateným hráčom tohto tímu a s tým prichádza zodpovednosť. Tak ako aj u ostatných, je mojou zodpovednosťou prijať fakt, že sme nevyhrali prvé kolo play off,“ povedal Subban pre oficiálne stránky NHL.

„Dúfam, že budem súčasťou riešenia, ale na druhej strane rozumiem, že táto organizácia si zaslúži a vyžaduje to najlepšie,“ reagoval hviezdny bek na možné prestupové špekulácie. „Všetko, v čo dúfam, je pokračovať v snahe pomôcť tímu získať pohár.“

Predators vypadli v prvom kole play off naposledy v roku 2015. Generálny manažér DavidPoile očakáva, že Nashville budú čakať isté zmeny. Pokiaľ by sa „mesto coutry“ rozhodlo vymeniť Subbana, mali by sme na svete opäť ďalší obrovský trejd.

Najslávnejší z bratov Subbanovcov je súčasťou organizácie Predators od júna 2016. Vtedy sa hokejový svet dlho spamätával z výmeny medzi NashvillomMontrealom, kedy sa oba celky dohodli na presunoch spomínaného Subbana a Sheau Webera.

P.K má pred sebou poriadne dlhé leto. „Teraz je mojou jedinou úlohou zrelaxovať, odpočívať a využiť tento čas na to, aby sme získali Stanley Cup. Každý, kto si myslí, že na to nemáme hráčov sa mýli.“