Main Content

Vymenia si Neapol a Chelsea trénerov?

streda, 24. apríl 2019 07:15 | Autor: Jakub Vaverka

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti | zdroj: TASR

V Londýne vládne nespokojnosť s trénerom Mauriziom Sarrim, v Neapole zas jeho s krajanom Carlom Ancelottim. Obom klubom sa naskytuje riešenie, ktoré by pravdepodobne upokojilo všetkých.

Neapol v pondelok na domácom ihrisku prehral s Atalantou Bergamo 1:2 a fanúšikovia na klubové vedenie spolu s trénerom Carlom Ancelottim soptia. Na štadióne San Paolo bolo možné počuť pokriky, ktoré si želali, aby sa vrátil Maurizio Sarri. Sarri urobil z Partenopei klub, ktorý každoročne bojuje o titul a o do počtu nie je ani v európskych pohároch. Kormidelník ale v lete odišiel spod sopky Vezuv do anglickej Premier League, vybrala si ho Chelsea.

Tam mu ale ruže nekvitnú. Modrí stále nemajú istú TOP 4, pričom z boja o titul vypadli už pred niekoľkými mesiacmi. Predovšetkým po prehre 0:6 na ihrisku Manchestru City sa otvorene hovorilo, že by mal Sarri zo Stamford Bridge odísť. Nemusia ho niektorí hráči, nemá dobré vzťahy s klubovými šéfmi a ostrú kritiku na jeho adresu pravidelne adresujú aj priaznivci CFC. Keď si The Blues spomenú na časy, kedy ich klub viedol Ancelotti a s tým spojený nádherný ofenzívny futbal, majstrovský titul či FA Cup, do oka sa im tlačí slza.

Naskytá sa tak zaujímavá možnosť na trase Londýn - Neapol. V talianskej a anglickej tlači sa špekuluje o tom, že Sarri by sa po roku na Britských ostrovoch mohol sťahovať späť do SSC, kde je veľmi obľúbený, pričom opačným smerom by putoval Ancelotti. Ten sa síce pri svojom odchode zo Stamford Bridge nepohodol s majiteľom Romanom Abramovičom, ale to je už dávna história. Každopádne, sledovať túto situáciu po konci ročníka bude veľmi zaujímavé.